01-02-2019 HB-Café Arnhem: Hoogsensitiviteit, van denken naar voelen

Op vrijdagavond 1 februari 2019 is er weer een HB-Café in de Coehoorn in Arnhem. Spreekster is Marga Spaanjaars en het thema is: Hoogsensitiviteit, van denken naar voelen.

De meeste hoogbegaafden hebben een gevoeliger zenuwstelsel. Naast bevestiging hiervan in recent onderzoek naar hoogsensitiviteit, is het ook terug te vinden in het Delphi-model hoogbegaafdheid. Hoe ga je als hoogbegaafde om met (te) veel denken én (te) veel voelen? Veel voelen kan fijn zijn, maar ook heel heftig. Trek je je dan terug in je hoofd of kun je leren je sterke ‘voelen’ onderdeel te laten zijn van jezelf?

In deze workshop legt Marga Spaanjaars uit wat hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid met elkaar te maken hebben. Je komt meer te weten over de wetenschappelijke basis van hoogsensitiviteit en over de lastige én positieve kenmerken ervan. De risico’s van overprikkeling komen aan bod en hoe je dit kunt voorkomen. Vervolgens gaan we op ontdekkingstocht bij het leren voelen. Je gaat ervaren hoe je je omgeving en jezelf waarneemt en weer tot rust kunt komen als je hoofd heel vol zit.

Na deze avond ga je naar huis met meer kennis over hoogsensitiviteit en handvatten voor het omgaan hiermee. Je hebt ervaren wat ‘voelen’ en ‘denken’ voor jou betekenen en je hebt oefeningen om meer rust in jezelf te kunnen ervaren als je hoofd erg vol zit.

Marga is coach voor hoogbegaafde volwassenen. Ze is eigenaar van HB-trainingen en geeft trainingen over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en communicatie. Daarnaast is ze KernTalentenanalist vanuit haar coachingsbedrijf ‘Het kan anders’. Meer hierover op: http://HB-trainingen.nl en http://hetkananders-coaching.nl.

Locatie: HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).
Tijd: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Kom dus niet te laat! Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 35.

Aanmelding: Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het HB-Café is volgeboekt, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. We nemen contact met je op als er een plek beschikbaar komt.