04-10-2019 HB-Café Delft: Emoties; hoe ga je ermee om als hoogbegaafde?

Op vrijdag 4 oktober is er opnieuw een HB-Café in Delft. Peter Overzier en Mirian Rutten begeleide de avond die gaat over emoties.

Emoties en hoogbegaafdheid kunnen een lastige combinatie zijn. Hoogbegaafden lijken vaak een voorkeur te hebben om ratio te gebruiken en minder bewust te zijn van de rol die eigen en andermans emoties spelen in situaties. Echter, emoties die niet erkend worden, kunnen een situatie veel lastiger maken en zorgen voor rationeel onbegrijpelijke keuzes.
Het is dus goed om aandacht te hebben voor emoties, zeker in situaties waarin belangrijke zaken besproken en besloten moeten worden. Daarom is er op 4 oktober as. een HB café over emoties, waarbij oa aan bod komt: Waar praten we eigenlijk over en ook gaan we oefenen met emoties.

Mirian Rutten en Peter Overzier verzorgen dit HB cafe over emoties. Met een korte uitleg en vooral veel oefenen om emoties te voelen en te observeren.

Mirian Rutten is zelfstandig coach, begeleider en opleider met een specialisatie in fysieke en energetische coaching (www.mirianrutten.nl) en tevens ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid.

Peter Overzier Peter werkt als psycholoog en is coach voor hele slimme mensen.

Op 4 oktober as. gaan de deuren van het HB-café om 19.00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Sociëteit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, 2611 CG, Delft
Het Meisjeshuis is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en er is een ruime parkeergarage direct aan de overkant van de gracht (Phoenixgarage).

De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee (vooraf), 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.