05-07-2019 HB-Café Delft: Snelle denkers, creatieve oplossingen?

Op vrijdag 5 juli vindt er opnieuw een HB-Café in Delft plaats. Annemiek van Soest komt een echte Frisdenksessie leiden.

Hoogbegaafdheid gaat samen met snel denken en vaak betekent dat ook dat je voor een vraagstuk direct al meerdere oplossingen voor je ziet. Niet altijd valt dat in goede aarde want: te raar, te ver gezocht, te onmogelijk, te vaag, te …. Echte idea-killers! Bij de frisdenkers van Mensa kun je wel lekker losgaan en worden alle ideeën, hoe gek ook, juist gewaardeerd. En er wordt op voortgeborduurd: “ja, en ….”. Heerlijk. Bij een frisdenksessie krijgt de lucht altijd wat meer zuurstof en sprankelt het van de energie.
Natuurlijk gebeurt dat niet vanzelf. Een sessie heeft een opbouw, waarin je ‘aangezet’ wordt. En dan lekker los en plezier hebben met elkaar. En natuurlijk ook nog oplossingen aandragen voor het vraagstuk dat centraal staat.

Vrijdag 5 juli gaan we frisdenken bij het HB-café in Delft. We gaan aan de slag met een onderwijs-gerelateerd vraagstuk vanuit de gemeente Delft. Maar let op, de vuistregel voor frisdenken is: Hoe minder je van het onderwerp afweet, hoe frisser je denkt. De frisdenkfacilitator van vanavond is Annemiek van Soest, zij is binnen Mensa een van de vaste frisdenkers en facilitator van de groep. Zie ook: https://www.mensa.nl/frisdenkers en https://www.linkedin.com/in/annemiekvansoest/

Herken je jezelf in onderstaand profiel en spreken de spelregels je aan? Dan voel je je vast thuis bij een frisdenksessie en kun je een mooie bijdrage leveren op 5 juli a.s.

PROFIEL: Frisdenkers zijn snel van geest en creatief. Ze kunnen het probleem vlug doorgronden. Een Frisdenker, die niet per se ter zake kundig is, zet anderen op nieuwe sporen door nieuwsgierige vragen te stellen of ideeën aan te dragen. De Frisdenker houdt het hoofd vrij van kaders en vaststaande ideeën om zo al associërend, de creativiteit de vrije loop te laten.

In een frisdenksessie is het fijn als je

 • makkelijk associeert
 • in beelden kunt denken
 • je onbezwaard en makkelijk uit
 • kunt ingaan en doordenken op ideeën van een ander
 • je makkelijk in een groep kunt bewegen
 • je kunt laten meevoeren in denktechnieken van een facilitator./li>

SPELREGELS:

 • Openheid en respect voor elkaar
 • Alle ideeën zijn goed
 • Outside the box, graag zelfs
 • Je mag meeliften op ideeën van anderen
 • Geen oordeel

Op 5 juli as. gaan de deuren van het HB-café om 19.00 open. Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Locatie: Sociëteit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, 2611 CG, Delft

Het Meisjeshuis is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en er is een ruime parkeergarage direct aan de overkant van de gracht (Phoenixgarage).

De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee (vooraf), 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.