07-02-2020 HB-Café Arnhem: Snelle denkers, creatieve oplossingen?

Op vrijdagavond 7 februari 2020 is er weer een HB-Café in De Coehoorn in Arnhem. Annemiek van Soest komt een echte Frisdenksessie leiden.

Hoogbegaafdheid gaat samen met snel denken, en vaak betekent dat ook dat je voor een vraagstuk direct al meerdere oplossingen voor je ziet. Niet altijd valt dat in goede aarde want: te raar, te ver gezocht, te onmogelijk, te vaag, te…. Hiermee worden goede ideeën al snel om zeep geholpen. Bij de frisdenkers van Mensa kun je wel lekker losgaan en worden alle ideeën, hoe gek ook, juist gewaardeerd. En er wordt op voortgeborduurd: “ja, en …”. Heerlijk. Bij een frisdenksessie krijgt de lucht altijd wat meer zuurstof en sprankelt het van de energie.
Natuurlijk gebeurt dat niet vanzelf. Een sessie heeft een opbouw, waarin je ‘aangezet’ wordt. En dan lekker los en plezier hebben met elkaar. En natuurlijk ook nog oplossingen aandragen voor een vraagstuk dat centraal staat.

Vrijdag 7 februari gaan we frisdenken bij het HB-Café in Arnhem. Het onderwerp waarmee we aan de slag gaan is nog even geheim. Maar let op, de vuistregel voor frisdenken is: hoe minder je van het onderwerp afweet, hoe frisser je denkt. De frisdenkfacilitator is Annemiek van Soest. Zij is binnen Mensa één van de vaste frisdenkers en facilitator van de groep. Zie ook: https://www.mensa.nl/frisdenkers en https://www.linkedin.com/in/annemiekvansoest.

Herken je jezelf in onderstaand profiel en spreken de spelregels je aan? Dan voel je je vast thuis bij een frisdenksessie en kun je een mooie bijdrage leveren.

Profiel: Frisdenkers zijn snel van geest en creatief. Ze kunnen het probleem vlug doorgronden. Een Frisdenker, die niet per se ter zake kundig is, zet anderen op nieuwe sporen door nieuwsgierige vragen te stellen of ideeën aan te dragen. De Frisdenker houdt het hoofd vrij van kaders en vaststaande ideeën om zo al associërend, de creativiteit de vrije loop te laten.

In een frisdenksessie is het fijn als je:

 • makkelijk associeert,
 • in beelden kunt denken,
 • je onbezwaard en makkelijk uit,
 • kunt ingaan en doordenken op ideeën van een ander,
 • je makkelijk in een groep kunt bewegen en
 • je kunt laten meevoeren in denktechnieken van een facilitator.

Spelregels:

 • Openheid en respect voor elkaar.
 • Alle ideeën zijn goed.
 • Outside the box, graag zelfs.
 • Je mag meeliften op ideeën van anderen.
 • Geen oordeel.

Locatie: HB-Café Arnhem wordt gehouden in het voormalige schoolgebouw De Coehoorn op de Coehoornstraat 17, 6811 LA in Arnhem. De Coehoornstraat ligt tegenover het Centraal Station (rechts van Holsboer Optometrie). Kom je met de auto, dan kun je parkeren in parkeergarage Centraal onder het station (tarief is na 18 uur € 0,50 per uur).

Tijd: De zaal is open vanaf 19 uur. We beginnen uiterlijk om 19:30 uur. Kom dus niet te laat! Na afloop rond 22 uur is er gelegenheid om aan de bar na te praten.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximum aantal deelnemers: 25.

Aanmelding: Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Wanneer het HB-Café is volgeboekt, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen door het wachtlijstformulier in te vullen. We nemen contact met je op als er een plek beschikbaar komt.