10-05-2019 HB-Café Gorinchem: Bore-out, wat is het? En hoe werkt het bij hoogbegaafde mensen?

Vrijdag 10 mei 2019 is er opnieuw een HB-Café in Gorinchem. Peter Overzier komt vertellen over: Bore-out, wat is het? En hoe werkt het bij hoogbegaafde mensen?

Vrijwel iedereen kent het begrip burn-out; soms uit eigen ervaring, soms uit de verhalen van anderen. Veel minder bekend is het begrip bore-out, waarbij de klachten overeenkomen met die van een burn-out, maar de oorzaak een heel andere is.

Bij een bore-out is niet de overbelasting in het werk de oorzaak, juist het niet benutten van de mogelijkheden en kwaliteiten van de werknemer veroorzaakt deze problemen.
Regelmatig speelt mee dat er wel veel prikkels zijn maar niet van het niveau waar iemand die hoogbegaafd is voldoende uitdaging en energie aan ontleent.

Sommige deskundigen denken dat een op de zeven werknemers last heeft van bore-out gerelateerde klachten; ook buiten de groep hoogbegaafden komen deze klachten voor. Belangrijk genoeg dus om er meer over te weten te komen.

Op vrijdagavond 10 mei 2019 gaat het HB café in Gorinchem over de bore-out; wat het is, waarom het voorkomt bij hoogbegaafden en wat je kunt doen om bore-out te voorkomen.

De avond wordt verzorgd door Peter Overzier.
Hij is opgeleid als Sociaal en Organisatie psycholoog en werkt in de GGZ.
Daarnaast is hij actief als coach en trainer voor hoogbegaafden.
Zie ook www.petercoachtslimmemensen.nl

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur. Het maximum aantal deelnemers is 35.

Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://ihbv.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.