12-04-2019 HB-Café Alkmaar: Je lichaam vertelt het echte verhaal

Op vrijdag 12 april is er weer een HB-Café in Alkmaar. Janneke Joosse komt spreken over lichaamswerk.

We worden allemaal geboren met een levendig, voelend lijf. Iedereen wordt als een kleine baby geboren. Honger, kou, natte billen, zere buik, oncomfortabel… dit zijn allemaal sensaties die we zullen erkennen als gevoelens die bestaan bij baby’s en die allemaal in het lijf gevoeld worden. Een baby heeft geen gedachten bij honger of een zere buik, dit zijn fysieke sensaties. Ondertussen is er een groot, bij slimme mensen een heel groot, rationeel bewustzijn ontwikkeld met gedachten, aannames en ideeën over onszelf. En onze lijven zijn nog stééds voelend. Want ook al zijn we nu volwassen, daar is niet veel in veranderd.

Janneke Joosse komt op vrijdag 12 april naar het HB-café in Alkmaar en vertelt over lichaamswerk en welke waarde dat kan hebben voor hoogbegaafden mensen. Zij is werkzaam als cranio sacraal therapeut en begeleidt in haar praktijk veel hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen. Janneke ziet dat juist deze volwassenen zich vaak weinig in hun lijf verdiepen en niet goed herkennen wat het lichaam hen vertelt. We hebben als volwassene geleerd om ons min of meer wat los te koppelen van wat er in ons lijf gebeurt. Maar door goed contact te onderhouden met je lijf, geef je het lijf ook de ruimte om zich bv van spanning te ontdoen die het opslaat.

Hoewel Janneke wel een week lang kan vertellen over lichaamswerk, zal zij zich op deze avond richten op een aantal punten. Wat is lichaamswerk en waarom is het belangrijk, zowel voor mensen die in balans (lijken te) zijn als voor mensen die uit balans zijn geraakt? Ze geeft voorbeelden en gaat in op de wetenschappelijke achtergrond (o.a. psychologie en neurologie). En uiteraard is het niet alleen een avond van praten, maar ook van ervaren.

Over de spreker: Janneke Joosse is 20 jaar werkzaam geweest als gediplomeerd fysiotherapeut. De laatste 10 jaar opgeleid en werkzaam als craniosacraaltherapeut en tevens bijgeschoold als mindfullnesstrainer, Transactionele Analyse, traumabehandeling, innerlijk kind werk en systemisch werk.In 2016 is zij een samenwerking aangegaan met HB coach Dineke van Kooten van Choochem, die standaard mensen adviseert om naast coaching lichaamswerk te doen. Janneke heeft nu ruim 500 HB en HSP mensen begeleid. jannekejoosse.nl

Locatie: HB-Café Alkmaar wordt georganiseerd in het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar aan de Geesterweg 9A, 1815 CR, Alkmaar. Genegen ligt op 550 meter loopafstand van het Alkmaar Centraal Station. Met de auto kun je voor de deur of in de buurt parkeren. Een andere mogelijkheid is de nabijgelegen parkeergarage ‘De Vest’ op 350 meter, aan de Paardenmarkt vlakbij theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar. Plattegrond op: http://www.genegen.nl/contact/

Tijd: De zaal opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. Tot 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee, frisdrank en waanzinnig lekkere hapjes van onze gastvrouw Geralde (omdat we soms net niet uit kwamen, staat er een pot waarin een vrijwillige kleine bijdrage gedaan mag worden om de hapjes te kunnen blijven bekostigen). Pinnen is niet mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 36.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Volgeboekt? Wanneer een HB-Café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementen-pagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.