12-04-2019 HB-Café Utrecht: Te slim om je belastingaangifte te doen?

De berg onuitgevoerde ideeën groeit en groeit. Aan het eind van je werkweek heb je weer 5 nieuwe projecten naar je toegetrokken. Het lukt maar niet eerst na te denken voordat je iets toezegt. En dan dat eeuwige gebrek aan tijd – er zitten gewoon te weinig uren in een dag.
Herken je jezelf hierin? Kom dan vrijdag 12 april 2019 naar het HB-café Utrecht met Clara van der Woude.

Vanuit het onderwerp executieve functies kunnen we veel van onze frustraties verklaren. Executieve functies zijn cognitieve functies die doelgericht gedrag mogelijk maken. Je hebt deze functies op veel fronten nodig. Van het plannen in je agenda tot het reguleren van emoties en het volhouden van een taak. Dus ook voor het doen van je belastingaangifte.
Dat executieve functies erg belangrijk zijn voor je functioneren is een recent verworven wetenschappelijk inzicht. Net als het inzicht dat juist slimme mensen nogal eens problemen ervaren met hun executieve functies. Wat executieve functies precies zijn, hoe een HB-er er mee kan worstelen, en hoe je er meer greep op kunt krijgen, is onderwerp van het HB-café van vrijdag 12 april. Clara van der Woude neemt ons deze bijeenkomst mee op reis door onze hersenen op zoek naar het belang en de ontwikkeling van executieve functies.
Clara van der Woude, violist en sociaal wetenschapper, begeleidt onder andere hoogbegaafden met leer- en ontwikkelingsvraagstukken. Zij is werkzaam als zelfstandig onderzoeker/ kunstenaar. Voorheen heeft ze jaren gespeeld in beroepsorkesten en als docent en afstudeerbegeleider gewerkt aan de Universiteit Utrecht bij de faculteit Sociale Wetenschappen.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en andere belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in Arnhem, Delft, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Utrecht, Vlaanderen, Zuidwest Nederland (Breda), Deventer en Zwolle. Meer informatie over het IHBV en data van andere HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

Locatie: The Colour Kitchen, Oudegracht 214 , Utrecht (www.thecolourkitchen.com)
Datum: vrijdag 12 april 2019
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.