14-02-2020 HB-Café Utrecht: Een relatie met hoogbegaafdheid

Vrijdag 14 februari gaat het HB-café Utrecht over het thema liefdesrelaties. Arja Roozemond bespreekt enkele uitdagingen die inherent zijn aan partnerrelaties. Is dat voor hoogbegaafden anders? Wat is daar eigenlijk over bekend? En hoe zit het met het persoonlijke verhaal, hoe doe je dit zelf?

Komen hoogbegaafden specifieke problemen tegen in intieme relaties? Er is wel wat onderzoek naar gedaan, maar veel harde feiten zijn er niet. Het lijkt erop dat de verschillen met niet-hoogbegaafden niet eens zo heel groot zijn. Wel valt er bijvoorbeeld iets te zeggen over het omgaan met conflicten, samenhangend met de ‘hechtingsstijl’.

Interessanter is misschien om na te denken over hoe je hier zelf mee omgaat. Waarom ben jij wel of niet gelukkig in je relatie? Wat begrijp je van jezelf, je eigen gedrag en gevoelens? Valt er iets te leren en kun je daar zelf iets voor doen? In iedere relatie zijn er een aantal uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Alleen al het besef dat sommige uitdagingen horen bij het hebben van een relatie, kan helpen om je minder zorgen te maken over conflicten of moeilijke gevoelens.

Tijdens deze avond komen kort wat onderzoeksresultaten aan de orde. Ook wordt er aandacht besteed aan enige theorie over intieme relaties. En uiteraard is er gelegenheid voor uitwisseling met elkaar over persoonlijke vragen/meningen/ideeën.

Over de spreker
Arja Roozemond werkt samen met haar partner in de praktijk RVDG, specialisten in persoonlijke ontwikkeling. Zij is psychosociaal therapeut voor individuele begeleiding en relatietherapie en werkt ook als trainer bij de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige. Tevens geeft ze meditatielessen. Arja is gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafden. Haar uitgangspunt is dat iedereen graag ruimte wil geven aan de eigen uniciteit en autonomie. Én dat iedereen ernaar verlangt om gewoon een beetje gelukkig te zijn en zich veilig te voelen.

Locatie: The Colour Kitchen, Oudegracht 214 , Utrecht (www.thecolourkitchen.com)
Datum: vrijdag 14 februari 2020
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.