14-06-2019 HB-Café Utrecht: Lekker in je vel als hoogbegaafde

Als hoogbegaafde heb je een goed stel hersenen en een rijkgeschakeerd gevoelsleven. Maar betekent dat ook dat je lekker in je vel zit? En wat is dat eigenlijk; lekker in je vel? Op vrijdag 14 juni 2019 gaat het HB-Café Utrecht over de balans tussen voelen, denken en handelen als hoogbegaafde. Haptotherapeuten Laura Twigt en Arianne de Buck komen een workshop geven waarin we op zoek gaan naar die balans.

De een laat zich meer leiden door zijn verlangens, de ander meer door wat verstandig is. In beide gevallen doe je iets omdat het ‘goed voelt’. Als je meer geneigd bent om ‘verstandelijk’ te reageren en te handelen kan het zijn dat je voelende vermogen wat minder aan bod komt. De vraag is dan bijvoorbeeld of je de signalen die je lichaam geeft wel opmerkt. Terwijl je als hoogbegaafde meestal wel veel voelt. Je beleeft alles heel intens en soms is het lastig om onderscheid te maken in wat je voelt van jezelf, de omgeving of de ander. Boosheid, frustratie en onbegrip liggen op de loer. De balans tussen voelen, denken en handelen is dan verstoord.

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar de balans tussen lichaam en geest.

  • Hoe is jouw balans in voelen, denken en handelen?
  • Waar zit jouw vermogen?
  • Hoe kan je meer gebruik van maken van je kwaliteiten?

Deze avond wordt geleid door Laura Twigt en Arianne de Buck. Laura is haptotherapeut, gespecialiseerd in (hoogbegaafde) kinderen, jongeren en volwassen. Nadat zij zelf was vastgelopen in verschillende functies in het bedrijfsleven heeft zij zich omgeschoold. Zij ervaart zelf meer balans in haar leven door meer gebruik te maken van haar voelende vermogen, zowel op het werk als privé.

Arianne is eveneens haptotherapeut, gespecialiseerd in (hoogbegaafde) jongeren en volwassenen. Na een burn-out is zij in aanraking gekomen met haptonomie en dat heeft haar geholpen om haar voelend vermogen beter te herkennen en in te zetten, waardoor haar leven meer in balans is gekomen.

HB-Cafés bieden een combinatie van een informatieve bijeenkomst en een ontmoetingsplaats voor hoogbegaafde mensen en andere belangstellenden. Ze worden georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), dat als doel heeft het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Er zijn HB-Cafés in Arnhem, Delft, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Groningen, Haarlem, Utrecht, Vlaanderen, Zuidwest Nederland (Breda), Deventer en Zwolle. Meer informatie over het IHBV en data van andere HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

Locatie: The Colour Kitchen, Oudegracht 214 , Utrecht (www.thecolourkitchen.com)
Datum: vrijdag 14 juni 2019
Aanvang: 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) tot 22.00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.
Kosten: € 17,50 (inclusief koffie, thee, water. Overige consumpties voor eigen rekening)

Aanmelden
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt. We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.