15-03-2019 HB-Café Zwolle: HB gezi(e)n

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseert Team Zwolle weer een HB-Café. Deze avond kent de titel “HB gezi(e)n. Sprekers zijn Sanne en Liroy van der Starre van ‘Land van Kben’.

Als je als mens deel uitmaakt van een gezin, maak je allerlei situaties mee die stimulerend of juist remmend werken op je ontwikkeling. Hoe ga je als hoogbegaafde volwassene om met dit gegeven? Wat geeft je binnen dat gezin energie en hoe worden je eigenschappen en talenten versterkt ? Hoe ga je om met de verschillen of weerstanden, terwijl er toch goede bedoelingen en liefde in het spel zijn?

Ook al ben je nu volwassen, je eigen achtergrond speelt altijd een rol in de kijk op jezelf en de wereld om je heen. Als je pas op latere leeftijd ontdekt dat je (mogelijk) hoogbegaafd bent, kan het grote vragen bij je oproepen over het systeem waarin je bent opgegroeid en moet je soms je eigen levensverhaal ‘herschrijven’.

Als je je al van jongs af aan bewust bent dat je hoogbegaafd bent, wil dat niet noodzakelijkerwijs zeggen dat het opgroeien dan “als vanzelf” gaat. Hoe belangrijk is bijvoorbeeld herkenning binnen het eigen gezin?
In de week van de hoogbegaafdheid willen we in dit HB-Café inzoomen op de verhoudingen binnen het gezin/ de familie en de rol die hoogbegaafdheid hierin wel, of niet, speelt. De onderlinge relaties tussen ouders en kinderen en de kinderen onderling, of andere familieleden die een rol speelden in je ontwikkeling van kind naar volwassene, staan centraal.

Op originele wijze zullen Sanne en Liroy van der Starre van ‘Land van Kben’ uit Zutphen ons meenemen in hun kijk op hoogbegaafdheid in het gezin. Zij vormen samen met hun 2 zoons een (U)HB-gezin en worden door de kinderen uit hun praktijk getypeerd als ‘begrijpmensen’. In de deskundige coaching, training en hulpverlening die Sanne en Liroy geven, willen zij hoogbegaafdheid maken tot een kracht en een geschenk. ‘ Land van Kben richt zich op ouders, kinderen en scholen, waarbij zij de verbinding zoeken met andere hulpverlenende instanties . Ga je mee op reis?

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle. Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Tijd: De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Prijs: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Aanmelding: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.

Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.