19-10-2018 HB-Café Alkmaar: Hoogbegaafdheid en geluk

‘Geluk is met de dommen’, toch? Hoogbegaafdheid, is dat nou echt een obstakel om gelukkig te zijn? Of is het juist een voordeel?
Op 19 oktober 2018 wordt het inhoudelijk deel van het HB-Café Alkmaar verzorgd door de Alkmaarse psychologe, schrijver en geluks-expert Nancy Peeters.

Om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden, moet je weten waar je gelukkig van wordt. En laat dat nou voor iedereen anders zijn. Is daar dan wel iets zinnigs over te zeggen? Jahoor. Er is veel onderzoek gedaan naar waar mensen gelukkig van worden, op korte en lange termijn. Ook professor Ruut Veenhoven van de Erasmus Universiteit heeft hiernaar onderzoek gedaan en vond een op het eerste oog wonderlijk tegenstrijdig antwoord op de vraag over het verband tussen hoogbegaafdheid en geluk.

Op basis van wetenschappelijke kennis op gebied van geluk en gedrag vertelt Nancy graag over hoe dat werkt, gelukkiger worden.
En oh ja, hoe hebben geluk van jezelf en geluk van anderen met elkaar te maken?
Extra leuk: al tijdens haar studie psychologie verdiepte Nancy zich onder leiding van professor Mönks van de Radboud Universiteit in emotionele problemen bij hoogbegaafden. Uit het onderzoek van professor Mönks naar hoogbegaafdheid ontstond later het Centrum voor BegaafdheidsOnderzoek (CBO) in Nijmegen.

Over de spreker:
Nancy Peeters is psycholoog, schrijver en spreker over geluk. En wereldmooiermaker in opleiding 😉 Ze deelt haar kennis over geluk op www.nancypeeters.nl en via social media. Nancy woont in Alkmaar en werkt bij de gemeente Schagen als projectleider geluk.
Nancy schreef het boek ‘Het geheim van geluk’, dat ook tijdens het HB-Café te koop is (kosten € 20, contant of pin).

Locatie: HB-Café Alkmaar wordt georganiseerd in het sfeervolle herenhuis ‘Genegen’ in het centrum van Alkmaar aan de Geesterweg 9A, 1815 CR, Alkmaar. Genegen ligt op 550 meter loopafstand van het Alkmaar Centraal Station. Met de auto kun je voor de deur of in de buurt parkeren. Een andere mogelijkheid is de nabijgelegen parkeergarage ‘De Vest’ op 350 meter, aan de Paardenmarkt vlakbij theater De Vest en het Stedelijk Museum Alkmaar. Plattegrond op: http://www.genegen.nl/contact/

Tijd: De zaal opent om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het inhoudelijke deel. Tot 22.30 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en frisdrank. Pinnen is niet mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is 36.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Volgeboekt? Wanneer een HB-Café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementen-pagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.