20-06-2019 HB-Café Deventer: Constructieve conflicten

Op donderdag 20 juni 2019 vindt opnieuw een HB-Café in Deventer plaats, deze keer met het thema “Constructieve conflicten”. Spreker is Ido van der Waal.

Hoogbegaafden hebben nogal eens een meningsverschil. Vaak gaat het over een inhoudelijk onderwerp en zijn er ideeën hoe het allemaal beter kan. Hoe kan je als hb-er tegenspraak leveren zonder dat het escaleert in een inefficiënt emotioneel conflict? Een avond met praktijkvoorbeelden en verschillende suggesties hoe een verschil van mening kan leiden tot innovatie met behulp van een constructief conflict. Conflictwise is leren van je conflicten. Het is geen complete workshop of cursus. Het is proeven aan het onderwerp, leren van elkaars ervaringen en je krijgt wat tips mee om zelf verder op onderzoek uit te gaan en te experimenteren.

Ido van der Waal is al meer dan 20 jaar MfN-register arbeidsmediator en conflictspecialist en bekleedt op dit gebied diverse bestuursfuncties. Hij is medeauteur van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten en geeft les aan bedrijfsartsen. Ido van der Waal is als vrijwilliger al vele jaren verbonden aan het IHBV en heeft onder andere onderzoek verricht naar (arbeids)conflicten van hoogbegaafden. Zijn dyslexie heeft hem geïnspireerd om de Stichting De Dwarse Denker en het bedrijf Bijzonder Breinen op te richten. Hij gelooft dat neurodiversiteit (waaronder volgens hem ook hoogbegaafdheid valt) en taakconflicten van essentiële waarde zijn voor innovatie en ontwikkeling.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Er is ruimte voor maximaal 35 personen.
Zaal open: 19:00 uur. Aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 21:45 uur.

Aanmelden:
Aanmelden voor dit HB-Café is noodzakelijk. Er is een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL.

Indien de inschrijving vol is, is een wachtlijstformulier beschikbaar. Er wordt dan contact opgenomen indien er een plaats beschikbaar komt.

Locatie:
De Leeuwenkuil/Kunstcircuit, Keizerstraat 70, 7411 HH Deventer
De Leeuwenkuil bevindt zich schuin tegenover treinstation Deventer, op nog geen 5 minuten loopafstand, naast de Deventer Schouwburg en het Filmhuis de Keizer.

Parkeren centrum
Mensen die met de auto komen kunnen niet voor de deur parkeren. Dit kan wel in parkeergarage bij het station of in de centrumgarage achter de HEMA.