20-09-2019 HB-Café Gorinchem: De wereld van hoogbegaafden

Vrijdag 20 september 2019 is er opnieuw een HB-Café in Gorinchem. Wieteke Avontuur komt over de wereld van hoogbegaafden spreken.

Veel hoogbegaafden komen er pas op volwassen leeftijd achter waarom ze zich al hun hele leven anders hebben gevoeld.
Door de ontdekking dat ze hoogbegaafd zijn, verandert de wereld van zowel hoogbegaafden als van hun omgeving.

Op vrijdag 20 september 2019 vertelt Wieteke Avontuur over die wereld, die behoorlijk op zijn kop kan staan.

Hoogbegaafd zijn is meer dan een hoge intelligentie hebben. Hoogbegaafden zijn snelle en slimme denkers, die complexe zaken aankunnen. Autonoom, nieuwsgierig, creatief en gedreven van aard. Sensitieve en emotionele mensen, intens levend, die plezier scheppen in creëren.

Dat geheel van eigenschappen is niet altijd een lust, vooral als mensen het niet van zichzelf weten. Nu weten we dat 2 tot 3 procent van de bevolking hoogbegaafd is, maar toen de volwassenen van nu kind waren, was er nog niet veel bekend over hoogbegaafdheid en werden de problemen die het kan geven, nauwelijks her- en erkend.

Veel hoogbegaafde volwassenen komen daardoor pas op latere leeftijd tot de ontdekking waarom ze ‘anders’ zijn, waarom hun hoofd nooit ophoudt, waarom ze anders reageren op gebeurtenissen of hun omgeving, waarom ze vaak niet begrepen worden. Bij die ontdekking dat ze hoogbegaafd zijn, valt er veel op zijn plaats, maar het geeft ook verwarring, zowel bij hoogbegaafden zelf als bij hun omgeving.

Wieteke Avontuur neemt die veranderende wereld onder de loep. Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk? Hoe kun je het herkennen, bij jezelf of bij iemand in je omgeving? Wat betekent het om hoogbegaafd te zijn? Wat verandert er allemaal in je zelfbeeld en in de wereld om je heen? Het doel van de avond is meer een gevoel te krijgen bij wat hoogbegaafdheid is.
Naast de theorie en de observaties van Wieteke is er ruimte voor gesprek.

Het HB-Café ‘De wereld van hoogbegaafden’ is met name bedoeld voor die ‘beginners’ die net hebben ontdekt dat ze hoogbegaafd zijn, of nog middenin de ontdekkingstocht zitten, en voor hun omgeving.
In deze presentatie wordt veel gebruik gemaakt van visuele ondersteuning, die in het Engels kan zijn.

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole is ongeveer 10 minuten lopen vanaf NS station Gorinchem. Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Kazerneplein.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 1 consumptie (frisdrank). Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur. Het maximum aantal deelnemers is 35.

Zaal open: 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden: Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Indien een HB-café is volgeboekt, kun je jezelf plaatsen op de wachtlijst door het formulier op https://ihbv.nl/evenementen/#wachtlijst-hb-cafe in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.
We nemen alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze aangeleverd worden in behandeling. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.