20-09-2019 HB-Café Haarlem: Communiceren en Verbinden; Tools voor hoogbegaafden

Op vrijdag 20 september is het volgende HB-Café in Haarlem. Marga Spaanjaars komt speken over communiceren en verbinden.

Waarom is communiceren soms zo lastig, juist als je hoogbegaafd bent? Welke factoren spelen hierbij een rol? Hoe sluit je aan bij je omgeving als je anders denkt dan de meeste mensen om je heen? En wat helpt om je communicatie met anderen te verbeteren?

Op vrijdag 20 september gaan we in op de verschillen in denken en het beleven van contact tussen hoogbegaafden en anderen in hun omgeving. We gaan op een interactieve manier onder-zoeken wat het belang is van small talk. We gaan ontdekken welke copingstrategieën hoogbegaafden nogal eens ontwikkelen in hun manier van communiceren. En we gaan oefenen met een manier om hier makkelijker mee om te gaan.

Tot slot gaan we in op conflicten: menig hoogbegaafde komt in zijn leven weleens in een (arbeids-)conflict terecht. Wat speelt hierin vaak mee, en vooral: hoe kun je het best
met dit soort situaties omgaan? Deze avond bestaat uit een gedeelte theorie, maar vooral uitwisseling met elkaar, oefeningen waarin je kunt voelen, ervaren en kunt leren door te doen.

De inhoud van deze avond wordt verzorgd door Marga Spaanjaars, oprichter van www.hb-trainingen.nl en www.hetkananders-coaching.nl. Marga is coach en KernTalentenanalist en zij verzorgt workshops en communicatietrainingen, gericht op hoogbegaafde en hooggevoelige volwassenen.

Datum: vrijdag 20 september 2019

Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem

Hart is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf station Haarlem kun je verschillende bussen nemen: Bus 2 richting Spaarnwoude Station, halte: Turfmarkt – Bus 3 richting Schalkwijk, halte: Frans Hals Museum – Bus 73 richting Schalkwijk, halte: Turfmarkt – Bus 340 richting Uithoorn, halte: Tempelierstraat. De genoemde haltes liggen op een paar minuten loopafstand.

Kom je met de auto? De Kleine Houtweg is een ‘auto-te-gast-straat’ en is voornamelijk vergunningengebied. Er zijn slechts een paar parkeermeters. Wij adviseren je gebruik te maken van Parkeergarage Houtplein of de Kamp. Deze zijn op een paar minuten loopafstand.

Aanvang: Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten (tot 22:30 in de zaal of in café Hart).

Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Maximum aantal deelnemers: 30

Aanmelden: Inschrijven kan via: http://ihbv.nl/evenementen.

Volgeboekt? Wanneer een HB-Café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.