21-09-2018 HB-Café Eindhoven: Hoogbegaafdheid – voordeel of vooroordeel?

Alleen met excellente prestaties mag je je hoogbegaafd noemen’, ‘hoogbegaafden zijn slecht in sociale vaardigheden’, ‘hoe intelligenter, hoe creatiever’ of ‘hoogbegaafden kunnen geen relatie hebben met een niet-hoogbegaafde partner’. Zomaar een paar uitspraken over hoogbegaafdheid, die je als hoogbegaafd persoon misschien zelf ook weleens hebt gedaan of gedacht. Zijn ze waar, vertegenwoordigen ze de heersende opvatting of zijn het toch vooral vooroordelen?
Op vrijdag 21 september gaan we de discussie met elkaar aan aan de hand van het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen. Het gaat er niet om wat waar of niet waar is, we willen via de stellingen uit het spel graag het gesprek op gang brengen en zo het denken over hoogbegaafdheid nuanceren.

We maken er opnieuw een interactieve avond aan, na de positieve ervaringen met de discussiegroepen in het vorige HB-Café in Eindhoven. Geen spreker dit keer, maar met elkaar in gesprek begeleid door een gespreksleider. Zeer waardevol als je je eigen (onbewuste?) opvattingen over hoogbegaafd zijn, of ervaring met het werken en leven met hoogbegaafde personen onder de loep wil nemen.

Wil je alvast meer weten over het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassen? Kijk dan eens hier: https://ihbv.nl/kennis-hb/vooroordelenspel/

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Vanaf Station Eindhoven is het 10-15 minuten lopen naar het Academisch Genootschap.
Gratis parkeren op het parkeerterrein achter het Genootschap via navigatie-adres Fazantlaan 16.
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur.
Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL/Bancontact-Mister Cash. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond.

Er is op dezelfde pagina een formulier beschikbaar om op de wachtlijst te worden geplaatst. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnen komen worden geaccepteerd. We nemen dan contact met je op wanneer er een plaats beschikbaar komt.