22-10-2018 HB-Café Vlaanderen (Sint-Niklaas): Introductie hoogbegaafdheid – hoogsensitiviteit

Op maandag 22 oktober 2018 is er een introductie over hoogbegaafdheid-hoogsensitiviteit die doorgaat op de hogeschool Odisee Campus Waas in de Hospitaalstraat 23 te 9100 St.Niklaas.

Dit HB-Café, georganiseerd door het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), is de eerste in een serie om hoogbegaafdheid bij volwassenen op de kaart te zetten, die zullen doorgaan op deze locatie.

Het is een bijeenkomst om kennis over en inzicht in hoogbegaafdheid (in combinatie met hoogsensitiviteit) bij volwassenen te vergroten.
Deze avonden richten zich in de eerste plaats tot mensen die zich (denken) te herkennen in de beschrijving HB-HSP, zonder test-eis. Maar ook tot iedereen in hun ruime omgeving, hulpverleners, coaches….is welkom.

De gastspreker van deze eerste avond is Francis Vermeulen. Hij is coördinator voor het IHBV HB-Café Vlaanderen. Het IHBV heeft als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren.

Als ervaringsdeskundige biedt Francis reeds geruime tijd ondersteuning aan jongeren en volwassenen in hun zoektocht naar een meer kwaliteitsvol leven als hoogbegaafde.
Wat zijn nu net die kenmerken van HB-HSP? Gaat het enkel over een hoog IQ of spelen ook andere eigenschappen een rol? Hoe herken je deze in de praktijk? Wat doe je ermee?
In een interactieve lezing geeft Francis Vermeulen een introductie op deze materie in het perspectief van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. De nadruk ligt op het herkennen en erkennen van kwaliteiten en talenten. Ook veel voorkomende problemen, valkuilen, in de persoonlijke ontwikkeling en leefomgeving komen aan bod.

Locatie: Odisee Campus Waas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
Ingang via boeking website : € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee
Ingang aan de deur : 25€, zonder plaatsgarantie

Maximum aantal deelnemers: 50
Zaal open 19:30 uur; aanvang programma 20:00 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten.

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL / Bancontact.

Indien een HB-Café volgeboekt is, is er mogelijkheid je op de wachtlijst te plaatsen door dit formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op wanneer een plaats beschikbaar komt. Alleen wachtlijstaanmeldingen die op deze wijze worden behandeld. Dit formulier is niet bedoeld om je aan te melden voor HB-Cafés waarvan de inschrijving nog niet geopend is.