25-10-2018 HB Café Zuid-West (Breda): HB en HSP; hoe wordt het je kracht?

De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en overexcitabilities van Dabrowski worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de concepten van elkaar. Hoe zit het precies en wat hebben hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit met elkaar te maken? Daarover komt Rianne van de Ven praten op donderdag 25 oktober bij HB-Café Zuid-West in Breda.

Rianne van de Ven is voorzitter van het IHBV, heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is ECHA-specialist in gifted education. Ze heeft aan de universiteit van Brussel, onder leiding van prof. dr. Elke van Hoof, onderzoek gedaan naar de relatie tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Voor de pauze presenteert ze de wetenschappelijk onderbouwde informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt en hoe het zich verhoudt tot hoogbegaafdheid. Ook bespreekt ze de verschillen en overeenkomsten met hooggevoeligheid en de overexcitabilities van Dabrowski.
Na de pauze wordt het meer praktisch en persoonlijk en gaat het vooral over het herkennen van hoogsensitiviteit, wat het je brengt en hoe je het tot je kracht kunt maken.

Het HB-Café ‘HB en HSP’ wordt gehouden op donderdag 25 oktober, in Het Klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.30 uur begint het inhoudelijke gedeelte. Na afloop (omstreeks 22.00 uur) is er ruim de gelegenheid tot napraten.
Parkeren is gratis op het eigen terrein van het klooster. Buslijn 2 stopt pal voor de deur bij de halte Schorsmolenstraat.

De entree bedraagt € 17,50 per persoon. Koffie, thee, water en één andere consumptie zijn inclusief. Aanmelden kan via www.ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je direct online betalen via ideal of Bancontact/Mister Cash.

Als een HB-Café vol is, is inschrijven niet meer mogelijk. Wel is er een wachtlijstformulier waarmee mensen zich kunnen aanmelden. Er wordt dan contact opgenomen als er en plaats beschikbaar komt.

IHBV en HB-Café Zuid-West zijn ook te vinden op Facebook: facebook.com/InstituutHBVolwassenen facebook.com/HBzuidwest