26-11-2019 HB-Café Haarlem: Je lichaam vertelt het echte verhaal

Op dinsdag 26 november is het volgende HB-Café in Haarlem. Deze avond zal Janneke Joosse komen spreken over lichaamswerk.

We worden allemaal geboren met een levendig, voelend lijf. Iedereen wordt als een kleine baby geboren. Honger, kou, natte billen, zere buik, oncomfortabel… dit zijn allemaal sensaties die we zullen erkennen als gevoelens die bestaan bij baby’s en die allemaal in het lijf gevoeld worden. Een baby heeft geen gedachten bij honger of een zere buik, dit zijn fysieke sensaties. Ondertussen is er een groot, bij slimme mensen een heel groot, rationeel bewustzijn ontwikkeld met gedachten, aannames en ideeën over onszelf. En onze lijven zijn nog stééds voelend. Want ook al zijn we nu volwassen, daar is niet veel in veranderd.

Janneke Joosse zal vertellen over lichaamswerk en welke waarde dat kan hebben voor hoogbegaafden mensen. Zij is werkzaam als cranio sacraal therapeut en begeleidt in haar praktijk veel hoogbegaafde en hoogsensitieve mensen. Janneke ziet dat juist deze volwassenen zich vaak weinig in hun lijf verdiepen en niet goed herkennen wat het lichaam hen vertelt. We hebben als volwassene geleerd om ons min of meer wat los te koppelen van wat er in ons lijf gebeurt. Maar door goed contact te onderhouden met je lijf, geef je het lijf ook de ruimte om zich bv van spanning te ontdoen die het opslaat.

Hoewel Janneke wel een week lang kan vertellen over lichaamswerk, zal zij zich op deze avond richten op een aantal punten. Wat is lichaamswerk en waarom is het belangrijk, zowel voor mensen die in balans (lijken te) zijn als voor mensen die uit balans zijn geraakt?
Ze geeft voorbeelden en gaat in op de wetenschappelijke achtergrond (o.a. psychologie en neurologie). En uiteraard is het niet alleen een avond van praten, maar ook van ervaren.

Over de spreker: Janneke Joosse is 20 jaar werkzaam geweest als gediplomeerd fysiotherapeut. De laatste 10 jaar opgeleid en werkzaam als craniosacraaltherapeut en tevens bijgeschoold als mindfullnesstrainer, Transactionele Analyse, traumabehandeling, innerlijk kind werk en systemisch werk. In 2016 is zij een samenwerking aangegaan met HB coach Dineke van Kooten van Choochem, die standaard mensen adviseert om naast coaching lichaamswerk te doen. Janneke heeft nu ruim 500 HB en HSP mensen begeleid. Zie ook www.jannekejoosse.nl/

NB. Sprekers bij HB Cafés spreken daar op persoonlijke titel. Zij hebben ook niet altijd dezelfde inzichten als het IHBV. Het IHBV is een kennisinstituut en hecht in haar eigen uitingen veel belang aan wetenschappelijke onderbouwing. We gaan er vanuit dat de deelnemers van de HB Cafés zowel een open mind als een kritische blik hebben en zelf bepalen in hoeverre ze de gepresenteerde kennis en inzichten steunen.

Datum: dinsdag 26 november 2019
Locatie: Vooges Centraal, Kennemerplein 6, 2011 MJ Haarlem (centrum).
Vooges Centraal is bij het station van Haarlem en is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.
Kom je met de auto? Parkeren is onder andere mogelijk in Parkeergarage P1 Stationsplein Haarlem, Lange Herenstraat 11, 2011 LK Haarlem.

Aanvang: Zaal open 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur. Einde programma 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten (tot 22:30 in de zaal of in het Vooges café).

Entree: De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

Maximum aantal deelnemers: 40

Aanmelden: Inschrijven kan via: http://ihbv.nl/evenementen.

Volgeboekt? Wanneer een HB-Café is volgeboekt, is inschrijving niet meer mogelijk. Wie dat wil, kan zich op de wachtlijst laten plaatsen door het daartoe bestemde formulier op de evenementenpagina in te vullen. Alleen wachtlijstmeldingen die op deze wijze binnenkomen worden in behandeling genomen. We nemen contact met je op wanneer er een plek beschikbaar komt.