Voor jezelf beginnen als hoogbegaafde

In het kader van een plan om een studiedag voor hoogbegaafden te gaan organiseren, en om de concrete behoeften voor zo’n dag te peilen, hebben we recent een vragenlijst online gezet. Daar hebben al snel meer dan 100 mensen op gereageerd. Er is dus zeker belangstelling. Dat geeft ons stimulans om door te gaan. We willen de vele reacties ook nader bestuderen en daar ook een inhoudelijk verslagje van maken.

Op basis van de reacties denken we erover om wellicht twee verschillende dagen gaan organiseren, die men afzonderlijk, maar ook allebei kan bezoeken. Eén dag met het bespreken van vooral persoonlijke vragen: Ben ik geschikt als ondernemer? Hoe kan ik mezelf presenteren? Hoe kan ik netwerken? En één dag met meer ‘technische’ kanten: financiering, het opzetten van een ondernemerspropositie etc.. Het goed organiseren van die twee dagen kost ons wel even tijd. We denken erover om ze in het voorjaar van 2017 te gaan houden. Ook gaan we proberen wat financiering daarbij te vinden zodat we de entreeprijs voor de deelnemers zo laag mogelijk kunnen houden.

In de tussentijd willen we hoogbegaafden die voor zichzelf aan de slag willen gaan, of zich daarop willen oriënteren, natuurlijk wel wat inspiratie geven. Hier vind je enkele websites, die zinvol zijn om te bestuderen.

We hopen je binnenkort meer nieuws te kunnen bieden.