17-06-2016: HB-Café Utrecht over Levensloopontwikkelingen* *VOLGEBOEKT

Op 17 juni aanstaande is er een HB-Café in Zaalverhuur 7 te Utrecht met als thema: Levensloopontwikkelingen in het zelfbeeld van hoogbegaafden. Tijdens een interactieve lezing wordt gekeken naar de ontwikkeling van het zelfbeeld en de invloed er van op het psychologisch welzijn. Levenslooppsycholoog Janet van Horssen deelt de bevindingen van haar onderzoek naar levensloopontwikkelingen in het zelfbeeld van mensen die op volwassen leeftijd als hoogbegaafd zijn geïdentificeerd.

Een van de meest belangrijke levenstaken is begrijpen wie je bent en welke combinatie van eigenschappen jou uniek maakt. Je zelfbeeld zorgt er enerzijds voor dat je het gevoel hebt dat je dezelfde persoon blijft, anderzijds biedt het je de mogelijkheid je te onderscheiden van anderen. Vrijwel alle aspecten van je leven worden beïnvloed door de gedachten en gevoelens die je over jezelf hebt. Wat je over jezelf denkt heeft dan ook grote invloed op je psychologisch welzijn.

Hoe verandert het zelfbeeld gedurende de levensloop? Wat zijn bevorderende en belemmerende factoren in de zelfbeeldvorming? Wat is de impact van de identificatie als hoogbegaafd? Wat is de invloed van de ontwikkelingen in het zelfbeeld op verschillende aspecten van het psychologisch welzijn? Dit zijn vragen die deze avond aan bod komen tijdens een interactieve lezing. Janet van Horssen zal de bevindingen delen van haar onderzoek naar levensloopontwikkelingen in het zelfbeeld van mensen die op volwassen leeftijd als hoogbegaafd zijn geïdentificeerd. Er zijn momenten van (zelf)reflectie en dialoog en uiteraard is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Janet van Horssen is levenslooppsycholoog. Zij heeft een onderzoeksbureau: Buro van Horssen. Janet houdt zich voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek naar hoogbegaafde volwassenen. Daarbij werkt ze samen met het IHBV. Meer informatie over Janet is te vinden op www.burovanhorssen.nl.

Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7, Utrecht Centrum
Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Maximum aantal deelnemers: 30
Zaal open: 19:00 uur; aanvang programma 19:30 uur.
Einde programma: 22:00 uur; daarna gelegenheid tot napraten in café Broers.

Aanmelding:
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: https://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.

Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan [email protected] vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of op deze locatie (a.j.b. aangeven).