2FGcoaching en advies

http://www.2fgcoaching.nl
Naam: Dhr. A (Arnout) Mostert
E-mail: [email protected]

Mobiel: 0651362283

Beroep: Coach, Loopbaancoach, Trainer

Anders:

Plaats: Amsterdam, Bussum, Midden Nederland, Utrecht, in overleg op locatie

Specialisme:

Vanuit het bedrijfsleven (als bedrijfsfilmregisseur) ben ik gestart met coachen. Eerst vooral bij bedrijven in veranderingsprocessen en (interne) communicatie. Later, na mijn eigen hoogbegaafdheid-ontdekking, ben ik me als coach meer op hoogbegaafdheid gaan richten.

Sinds 2000 ben ik vanuit verschillende perspectieven (Als ouder, als individu, als zelfstandig ondernemer, als coach, als eindredacteur, als MBO docent en stagebegeleider) bezig met hoogbegaafdheid en thema’s die daarmee te maken (kunnen) hebben. Ook in mijn directe omgeving (mijn kinderen bijvoorbeeld) heb ik veel met HB en de problematiek er rondom te maken gehad. Jarenlang was ik zeer actief binnen oudervereniging Pharos. Ik ben als coach vrij pragmatisch, werk heel doelgericht en niet methodisch omdat mijn ervaring is dat dat bij hoogbegaafden meestal niet werkt. Uiteraard gebruik ik een uitgebreide set tools en die zet ik in overleg in.
Ik houd van transparantie zodat de coachee exact weet hoe en waaraan hij/zij werkt.

Ik ben zelfstandig ondernemer (sinds 1991) en ervaringsdeskundig. Ik ben in vrijwel alles wat ik doe autodidact maar goed onderlegd en belezen. Ik weet wat ik doe en werk zeer resultaatgericht. Momenteel coach ik het meest hoogbegaafden die (soms nog niet zo lang weten dat ze HB zijn en) op de een of andere manier vastlopen (of al vast zijn gelopen en burn-out of bore-out zijn), vaak in hun werk. Soms doen we een traject in samenspraak met de werkgever, soms individueel. Binnen dit thema ben ik vrij breed inzetbaar. Ik heb er ook e.e.a. over gepubliceerd. Meer informatie is terug te vinden op mijn website www.2FGcoaching.nl. Bijvoorbeeld over multipotentialiteit: de keuze maken voor je passie. Wat komt er verder regelmatig aan bod tijdens de coaching? Starten als zelfstandige, hoe je weer meer plezier in je werk kan krijgen, hoe je om kan (leren) gaan met je niet HB omgeving. Acceptatie, analyse, informatie, coping.

Leeftijden van mijn coachees lopen uiteen, vanaf een jaar of 30 tot achterin de zestig.


Ervaring:

Hoeveel ervaring heb ik met hoogbegaafde cliënten?
Veel. Tegenwoordig zijn vrijwel al mijn coachees hoogbegaafd. Zowel particulieren als werknemers en ondernemers. Mensen die aan het begin van hun carrière staan maar ook mensen die op latere leeftijd met hoogbegaafdheid worden geconfronteerd.

Wat doe ik anders dan anderen of wat doe ik bij hoogbegaafde cliënten anders dan bij andere cliënten?
Over wat voor mij het verschil is tussen coachen van HBers en niet HBers heb ik een artikel geschreven dat op mijn website te vinden is.

Naar mijn mening is het een voorwaarde dat een coach die hoogbegaafden coacht zelf hoogbegaafd is. Veel van mijn coachees hebben, voordat ze bij mij terechtkomen, verschillende coaches of therapeuten versleten. Vaak is voor hen methodisch werken of het ontbreken van echt begrip een belangrijke hindernis voor succesvolle coaching of therapie. Ze proberen niet HB hulpverleners soms in de val te lokken of het tegendeel te bewijzen van wat een methodische aanpak voor resultaat zou moeten hebben, gewoon omdat ze het doorzien. Dat is bij een coach die zelf HB is geen issue.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee

Aanvullende informatie:

Ik heb sinds juli 2019 geen vaste praktijkruimte meer in gebruik. Mijn standplaats is in principe Bussum maar in overleg kunnen we elders afspreken in een speciaal voor coachingsdoeleinden ingerichte ruimte die ik regel voor onze sessies.

Verder hanteer ik een bijzondere kwaliteitsgarantie: Na afloop van bijeenkomsten evalueren we de bijeenkomst kort en stellen vast of de bijeenkomst een bijdrage heeft geleverd aan het behalen van je vooraf gestelde doelen. Indien dit naar jouw mening niet het geval is, is geen honorarium verschuldigd voor de betreffende bijeenkomst. Je bent dan niet verplicht eventuele overige bijeenkomsten en/of gesprekken af te nemen.