Adviesbureau en (loopbaan)coaching FréderIQ

http://frederiq.nl
Naam: mevrouw F.C. (Fréderique) van der Heijde
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 0648453947
Beroep: Coach, Counsellor, Loopbaancoach, Trainer

Anders: (Provocatief)Coach/Loopbaanadviseur/Adviseur/Spreker/Opvoedondersteuner

Plaats: Doorn (Utrecht)

Specialisme:

(Provocatieve) Coaching van (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen in arbeidssituaties;
Loopbaanbegeleiding (hoogbegaafde) volwassenen;
Advies aan HR/Management over duurzame inzetbaarheid hoogbegaafden in organisaties;
Coaching en opvoedondersteuning van ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen;
Coaching en lesondersteuning van leerkrachten van hoogbegaafde leerlingen;
Afnames Intuitieve ODC Drijfverenmeting die inzicht geeft in wat iemand WIL ipv wat diegene KAN.

Specialties: coaching hoogbegaafd, training, trainer, adviseur, workshops, voorlichting, opvoedondersteuning, trajectbegeleiding, loopbaancoach, mobiliteitsadviseur, WW re-integratie, outplacement, advies aan HR, ouderbegeleiding, communicatie, How2Talk2Kids, Kids Skills, Ik leer anders, Verbindend communiceren, ervaringsdeskundige, projectmanagement, onderwijs.


Ervaring:

Mensen dichtbij hun eigen identiteit brengen, dat is mijn kracht!

De afgelopen 15 jaar heb ik met succes gewerkt op het gebied 'mens en loopbaan'. Hierbinnen heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van (hoog)begaafden. Uit eigen ervaring weet ik dat het vertrouwd zijn of worden met de eigen (hoog)begaafdheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als je überhaupt al weet dat het op jou van toepassing is...
Hoogbegaafde medewerkers ondervinden vaak onterecht problemen op de werkvloer of in contact met leidinggevenden en/of collega's. Ouders van (hoog)begaafde kinderen komen dikwijls voor uitdagingen te staan waar zij, noch hun omgeving, ervaring mee hebben. Of komen er in het proces rond hun kind achter zelf ook hoogbegaafd te zijn. Leerkrachten ondervinden vaak niet genoeg opgeleid te zijn om de Topdown lesaanpak die hoogbegaafde kinderen in de klas nodig hebben, te kunnen realiseren.

In mijn coaching help ik cliënten vertrouwd te worden met (de eigen) hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken. Regelmatig krijg ik daarbij te horen 'dat het zo’n unieke en prettige ervaring is te praten met iemand die 'dezelfde' taal spreekt en die de 'ins en outs' van hoogbegaafdheid zo goed begrijpt.

Wat maakt mij onderscheidend in mijn werk? Een praktisch en toepasbare aanpak in het NU met waar nodig een terugkijk naar het verleden. Gericht op zowel acceptatie als actie. Ik ben goed in staat om mensen op verfrissende en waar nodig, confronterende wijze een blik in de spiegel te geven om ze vervolgens gericht én met compassie aan te sporen tot het ondernemen van passende actie(s).

BIG geregistreerd : Nee

KRHB geregistreerd: Ja

NOLOC
Aanvullende informatie:

Certificering voor Ik Leer Anders
Certificering voor Verbindend Communiceren
Certificering voor afname Junior Drijfverenmeting ODC
Trainer How2Talk2Kids