ATRIUM for the gifted-Expertise Centrum Hoogbegaafdheid voor volwassenen

https://www.atrium-forthegifted.com
Naam: () Pleun van Vliet, Fline de Lange, Kiyoko van Bochove
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 06-11203951 Mobiel: 06-11203951

Beroep: Anders, namelijk..

Anders: coach, GZ-psycholoog, onderzoeker, trainer

Plaats: Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en bij u op locatie

Specialisme:

ATRIUM for the gifted richt zich op hoogbegaafde volwassenen die op het gebied van werk en/of zorg begeleiding zoeken.
Hoogbegaafden vinden soms moeilijker aansluiting doordat ze de wereld veelzijdiger waarnemen en genuanceerder ervaren. Hun denkwereld is complexer en ze hebben regelmatig interesses die niet door anderen worden gedeeld. De gedrevenheid, intensiteit en overgevoeligheid van hoogbegaafden wordt vaak niet, of verkeerd begrepen. Hierdoor kunnen hoogbegaafden zich in zowel cognitief, sociaal als emotioneel opzicht eenzaam voelen of zelfs psychische klachten ontwikkelen.
Mensen ontwikkelen zich optimaal wanneer ze zich kunnen spiegelen aan true peers, personen met een vergelijkbare complexiteit en niveau. True peers voor hoogbegaafden zijn schaars: hoogbegaafdheid komt in 2% van de bevolking voor. Voor veel hoogbegaafden is het daarom lastig hun potentie te verwezenlijken. Dat is niet alleen een gemis voor hen, maar ook voor de wereld die deze oorspronkelijke, slimme en creatieve denkers hard nodig heeft.
ATRIUM for the gifted wil hoogbegaafden ruimte bieden om stil te staan bij hun eigen vraag: Hoe wil ik mijzelf nu ontwikkelen? Via de exclusieve, individuele, tailor made begeleiding door true peers wordt een plek gecreëerd waar je ontspannen kunt onderzoeken wat bij jou past, waar je rustig naar jezelf en je omgeving kunt kijken, en waar plek genoeg is om de ruimte in te nemen die je nodig hebt om weer tot bloei te komen.


Ervaring:

Psychodiagnostisch onderzoek van en bij hoogbegaafdheid, coaching, training, onderwijs

BIG geregistreerd : Ja KRHB geregistreerd:

NVGzP, NRGD, APA, VVR, SPA, TAI, ISR, ICF, NOBCO
Aanvullende informatie:

Ondanks een in essentie vergelijkbaar hoog niveau van algeheel intellectueel functioneren wijken hoogbegaafde volwassen in hun diverse talenten en geneigdheden vermoedelijk nog sterker van elkaar af dan de gemiddelde persoon. Dit betekent dat ‘het’ begeleidings- of behandelingsrecept voor ‘de’ hoogbegaafde niet bestaat. ATRIUM for the gifted wil samen met hoogbegaafden zoeken naar wat in hun individuele geval de beste, tailor made oplossing is voor de problemen die zij ervaren. De ATRIUM-experts vragen hun hoogbegaafde cliënten expliciet zich niet aan hen te proberen aan te passen, want aanpassen moeten hoogbegaafden in hun dagelijks leven al genoeg.

Het ATRIUM for the gifted is een PLEK waar je …

kunt relaxen, pas op de plaats om jezelf te zijn in alle complexiteit
kunt onderzoeken wat bij je past, ruimte geven aan je authenticiteit
kunt kijken naar jezelf, naar de plek die je wilt innemen en gunnen aan anderen
kunt leren om je speelruimte uit te breiden en je talenten te laten schitteren