De Kinesioloog | Christianne Bezembinder-de Wolf

http://www.dekinesioloog.nl
Naam: mevr. drs. C.M.H. (Christianne) Bezembinder-de Wolf
E-mail: [email protected]

Mobiel: 06-50838331

Beroep: Anders, namelijk..

Anders: Complementair therapeut lichaamsgerichte psychotherapie

Plaats: Eindhoven

Specialisme:

Als therapeut herken ik in mijn cliënten een onderlinge samenhang van zowel lichamelijke als emotionele, mentale en/of spirituele processen. Ik bekijk en behandel dus de totale mens en niet alleen de klacht. Dit heet holistisch werken. Het uitgangspunt bij de behandeling is dat ziekte veroorzaakt wordt door een tekort of teveel bij de cliënt in een bepaalde situatie. Door het geven van inzicht en met de juiste behandeling kan deze onbalans opgeheven worden.

De therapie is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die helpt om weer in balans te komen, het afweersysteem te versterken en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Tijdens een behandeling wordt dus aandacht besteed aan zowel lichamelijke als aan emotionele en psychische factoren.

Het lichaam geeft zelf duidelijk aan wat er speelt en welke veranderingen er nodig zijn; dit wordt zichtbaar gemaakt met behulp van kinesiologische tests (spierspanningstests). Deze tests maken gebruik van het onderbewuste en het onbewuste, waardoor de ratio (tijdelijk) op de achtergrond komt te staan. Met name voor HBers die gewend zijn om veel vanuit hun denken te doen, is dit een geschikte methode om op een andere manier met de problematiek om te gaan.


Ervaring:

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van HBers met stress- en burn-out gerelateerde klachten. Daarnaast geef ik therapie aan mensen met angstklachten, problemen door HSP, depressie. Tevens help ik mensen met (onbegrepen) fysieke klachten. In mijn praktijk behandel ik zowel zeer jonge kinderen als senioren, en mensen van alle leeftijden daar tussenin.

Ik ben zelf HB en zeer sensitief. Ik herken de moeilijkheden en het onbegrip waar een HBer tegenaan kan lopen in zijn/haar omgeving.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Nee

CAT, RBCZ
Aanvullende informatie:

Ik voldoe aan alle opleidingseisen om voor vergoeding van haar consulten door zorgverzekeraars in aanmerking te komen. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT en staat geregistreerd in het hbo-register voor beroepsbeoefenaren van de complementaire zorg bij Stichting RBCZ.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent, krijgt u van de meeste zorgverzekeraars dan ook (een gedeelte van) de kosten voor een consult vergoed. Voor precieze informatie over vergoeding van deze kosten, kunt u het beste zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar.