praktijk-paradijsvogel

http://www.praktijk-paradijsvogel.nl
Naam: mevrouw drs M (Marion) van Zonneveld
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 06-30243510
Beroep: Psychiater

Anders:

Plaats: Groningen, Leek

Specialisme:

psychiater, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid


Ervaring:

In mijn werk als psychiater bij GGZ instellingen merk ik dat er toch nog te weinig kennis is over hoogbegaafdheid en de invloed hiervan op persoonlijkheid en ontwikkeling, maar ook op hoe psychiatrische ziekten eruit zien en hoe behandelingen verlopen. Door hoogbegaafdheid kunnen psychiatrische problemen gemaskeerd worden, anderzijds kunnen kenmerken van hoogbegaafdheid onterecht worden aangezien voor kenmerken van een psychiatrische stoornis. Dit is voor mij een reden geweest op een eigen praktijk te starten, die zich richt op de dubbeldiagnostiek. Daarnaast zet ik mij als bestuurslid van het landelijk kennisnetwerk hoogbegaafdheid en psychiatrie in voor het verspreiden van kennis binnen de GGZ.
Persoonlijk is hoogbegaafdheid ook een thema voor mij, mijn kinderen, mijn vrienden en familie. Ik weet uit ervaring hoe fijn het is om met een hoogbegaafde hulpverlener te praten.

BIG geregistreerd : Ja BIG-nummer: 29056049401 KRHB geregistreerd: Nee

NVVP
Aanvullende informatie:

U kunt bij Praktijk Paradijsvogel terecht voor diagnostiek en kortdurende behandeling. De praktijk richt zich op het onderzoeken van psychiatrische klachten bij hoogbegaafdheid, zowel bij kinderen als volwassenen. Ik doe zorgvuldig onderzoek met kennis van zowel hoogbegaafdheid als psychiatrie. Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn of er naast hoogbegaafdheid ook sprake is van ADHD, ASS, persoonlijkheidsproblematiek, angst of depressie.
Kortdurende behandeling of advies voor een passende behandeling is mogelijk.
Ik krijg regelmatig aanmelding van mensen, die ver van de praktijk wonen. Vaak kan, indien u dat wilt (een deel van) het onderzoek ook met beeldbellen, zodat de reistijd geen grote belemmering hoeft te vormen.
Een eerste kennismaking is gratis en vrijblijvend. Per mail ben ik het best bereikbaar, we spreken dan een telefonische of beeldbel kennismaking af.