Sandra van Mameren

Beroep: Anders, namelijk..

Anders: Docent, studiebegeleider, coach, auteur.

Plaats: Den Haag, Leiden, Leidschendam, Rijswijk, Voorschoten, Zoetermeer

Specialisme:

Persoonlijke ondersteuning vanuit een holistisch perspectief.


Ervaring:

Als klinisch- en gezondheidspsycholoog werk ik voornamelijk met studenten (hbo) toegepaste psychologie, social work en pedagogiek. Voor verschillende onderwijsinstellingen ben ik ZZP docent, begeleider, beoordelaar en ontwikkelaar. Ik heb ervaring in de zorg, in de wetenschap, en als vrijwillig coach sociaal netwerk voor Humanitas en ben moeder van twee: een zestienjarige hooggevoelige dochter en een dertienjarige hoogbegaafde zoon. Samen met anderen schreef ik 'Systeemgericht werken in sociale beroepen', dat in augustus 2018 verscheen. Naast professional ben ik ook ervaringsdeskundige en naast een wetenschappelijke opleiding ben ik ook intuïtief geschoold. Mijn ervaring is dat verstand en intuïtie prima samengaan.

Ik kan mij goed vinden in het systeemgerichte perspectief, waarbij je gedrag binnen de context bekijkt. Een probleem is geen individueel gegeven, maar een logische reactie binnen een bepaalde situatie. Daarin komen een heleboel factoren samen, zoals aanleg, ervaringen, omstandigheden, verwachtingen, en die kun je weer niet los zien van de wijdere context. In dat complexe geheel kun je gedrag al dan niet als problematisch zien. De ene betrokkene zal daar anders naar kijken dan de andere. Eén absolute 'waarheid' bestaat dan ook niet. Wel zijn er verschillende personen die ieder met hun eigen goede reden op hun eigen manier invloed uitoefenen op het geheel. Uit de interactie met anderen trekken we conclusies, onder andere over onszelf. Maar ook identiteit is geen vaststaand gegeven. We zijn en kunnen veel meer dan je op een willekeurig moment zou kunnen zien. Denk maar eens aan de grote verscheidenheid aan sociale rollen die je vervult. Of aan de enorme diversiteit aan eigenschappen en kwaliteiten die je op verschillende momenten laat zien. Diversiteit zit niet alleen tussen mensen, maar ook in mensen. Die zienswijze vind ik niet alleen 'waar' maar ook mooi omdat ie bijdraagt aan authenticiteit, verbinding en empowerment.

Je kunt bij mij terecht voor studiebegeleiding of persoonlijke ondersteuning bij vragen op het gebied van zingeving of levensfaseproblematiek. Ik werk oplossingsgericht, wat betekent dat de aandacht meer gaat naar 'hoe zou je het willen' dan naar oorzaken en verklaringen. Ik werk cliëntgericht en grotendeels vanuit presentie, ik ben als mijzelf aanwezig en maak contact met jou als persoon. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag werk ik meer of minder gestructureerd en meer of minder intuïtief.

Meer informatie vind je op LinkedIn en op mijn website. Welkom als je vragen hebt of kennis wilt maken.

BIG geregistreerd : Nee

KRHB geregistreerd: