Van Vliet Psychodiagnostiek

https://www.pleunvanvliet.nl
Naam: Mw. drs P. (Pleun) van Vliet
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 06-12916547
Beroep: Psycholoog

Anders: BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog, forensisch gedragskundige NRGD

Plaats: Amsterdam

Specialisme:

Diagnostiek van hoogbegaafdheid en (persoonlijkheids-)problematiek die met hoogbegaafdheid gepaard kan gaan bij volwassenen (personen van 18 jaar en ouder). Tevens kan ik intelligentie-onderzoeken uitvoeren die voldoen aan de toelatingseisen voor de Vereniging Mensa, en contra-expertises of second opinions doen op diagnostische onderzoeken die eerder bij u zijn uitgevoerd.
Ik voer zelf géén (psychotherapeutische) behandelingen of coaching uit, maar kan desgewenst na een diagnostisch onderzoek wel doorverwijzen naar een voor hoogbegaafden geschikte hulpverlener. Wel doe ik Therapeutisch Psychologisch Onderzoek (TPO).

Vraag vrijblijvend onze 'menukaart' met combinaties van verschillende soorten intelligentie- en persoonlijkheidsonderzoek of TPO op via: [email protected] of bezoek onze website: www.pleunvanvliet.nl.


Ervaring:

"Sometimes, the most brilliant and intelligent do not shine in standardized tests because they do not have standardized minds"

Diagnostiek van hoogbegaafdheid is een specialisme, aangezien hoogbegaafden in de regel anders reageren op standaardopdrachten in reguliere IQ-tests. Doordat hoogbegaafden antwoorden verzinnen die wel goed zijn, maar niet 'in het boekje' staan, kunnen zij bij niet-gespecialiseerde onderzoekers punten op een IQ-test mislopen. Ook komt het vaak voor dat hoogbegaafden opgaven van een reguliere IQ-test anders (ingewikkelder) opvatten dan deze bedoeld zijn, waardoor zij het 'verkeerde' antwoord geven. Om die redenen moet het IQ van hoogbegaafden in een individuele setting worden vastgesteld door een hierin gespecialiseerde testpsycholoog.

Ik werk al meer dan 20 jaar als zelfstandig gevestigd, alsook voor GGZ-instanties werkende, diagnosticus. Daarnaast geef ik sinds 1994 cursussen over diagnostiek, IQ en persoonlijkheid, en (de problemen van) hoogbegaafdheid op verschillende universiteiten en post-doctorale opleidingen. Van 2015-2016 was ik de National Supervisory Psychologist van de Vereniging Mensa Nederland, en als zodanig verantwoordelijk voor het toelatingsbeleid van deze vereniging door middel van IQ-testscores. Ik ben zelf ook lid van Mensa.

BIG geregistreerd : Ja BIG-nummer: 89057184725 KRHB geregistreerd: Nee

NVvZP
Aanvullende informatie:

Ik kan u in Amsterdam ontvangen, maar ben ook bereid op andere locaties (bij u thuis) te komen indien dat voor u belangrijk is, of als u minder mobiel bent.

Een eerste (telefonisch/Skype) gesprek over uw onderzoeksvraag en mijn mogelijkheden is altijd gratis. Indien het tot een diagnostisch onderzoek komt, stuur ik u eerst ter accordering een offerte voor de totaalprijs zodat voor beide partijen duidelijk is wat het onderzoek gaat kosten.

Als zelfstandig gevestigd diagnosticus laat ik mijn beroepsethiek en -invulling niet bepalen door wat verzekeraars opportuun vinden. Bij mij staan het uitvoeren van een goed en gedegen onderzoek, en uw privacy voorop. Om die reden werk ik niet met contracten met verzekeraars. Als gevolg daarvan kunt u de kosten van een diagnostisch onderzoek dat door mij wordt uitgevoerd niet declareren bij uw zorgverzekeraar.