Vie+ Positieve Psychologie & Coaching

https://vieplus.eu
Naam: MSc, MA G. (Graziella) Ricagnoli
E-mail: [email protected] Telefoonnummer: 0232087019
Beroep: Anders, namelijk.., Coach, Psycholoog, Trainer

Anders: ECHA-Specialist Hoogbegaaafdheid, Gastdocent Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit

Plaats: Haarlem

Specialisme:

Ik help hoogbegaafde (jong) volwassenen bij de kunst van het leven. Voor sommigen betekent dat van een staat van overleven naar voluit leven. Voor anderen betekent het leren omgaan met de hobbels op de weg, zoals faalangst, het gevoel van anders zijn, heftige emoties en/of problemen op het werk.

Specifiek voor mijn werkwijze is dat ik veelal mijn kennis van hoogbegaafdheid combineer met de Positieve Psychologie. Dit is een stroming binnen de psychologie die nu zo’n twintig jaar bestaat. Binnen de positieve psychologie staan zingeving, veerkracht, optimisme, het inzetten van je sterke eigenschappen en relaties centraal. Het is gericht op oplossingen en niet op problemen. En dat is waarom het zo mooi past bij hoogbegaafdheid. Hoogbegaafdheid is geen probleem (al voelt dat vaak wel zo), maar een andere manier van zijn.


Ervaring:

Ik ben ECHA-specialist Hoogbegaafdheid, Positief Psycholoog en gastdocent Positieve Psychologie & Hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit. Ik was in Nederland de eerste positief psycholoog voor hoogbegaafden.

BIG geregistreerd : N.v.t.

KRHB geregistreerd: Ja

ECHA Nederland, NOBCO, IPPA, KRHB