Het stichtingsbestuur van het IHBV bestaat uit:

Voorzitter: Martin van Elmpt

Mijn naam is Martin van Elmpt, geboren in 1969 in Amsterdam, en nu woonachtig in Alkmaar met mijn vrouw Valeria en dochter Karen die alweer 20 jaar oud is. Goed, dat weet je alvast.

Als zelfstandig ondernemer doe ik vooral die dingen die ik leuk vind en mij energie geven. Ik vertel verhalen, ik schrijf, ik geef lessen bij de VU, ik verbind mensen en werk vooral samen met heel bijzondere mensen om de wereld een beetje mooier te maken. Met een lach!

Veel van die bijzondere mensen komen uit de HB hoek. Ik heb zelf mijn HB zijn een aantal jaren geleden “ontdekt” waarbij voor mij de herkenning en acceptatie van het anders zijn een mooie gewaarwording was. Door mensen binnen de HB wereld te ontmoeten heb ik vriendschappen gevonden met een diepgang waarvan ik nooit wist dat dat mogelijk was. De laatste jaren heeft de HB wereld me alles gegeven om op een mooie, spannende en waardevolle manier de rest van mijn leven te leiden.

Dit gun ik iedereen.

Daarom ben ik blij en werkelijk vereerd dat ik me in mag zetten voor deze mooie organisatie.

Secretaris: Sharon Kuipers

Sharon Kuipers (1984) zorgt er met haar secretariële achtergrond graag voor dat dingen goed georganiseerd en geregeld zijn. Het allemaal zelf willen doen en vervolgens vastlopen, is daar een niet onlogische valkuil van. In 2018 leidde de zoveelste “crash” naar de ontdekking van haar hoogbegaafdheid. Voor haar een doorbraak met een hoofdletter D.
Sharon woont samen met haar man en hond in het ieniemienie dorp Epse, dat ligt vlak onder Deventer, maar hoort nog net bij de gemeente Lochem.
Als interieurstylist en professional organizer in haar eigen bedrijf brainstormt ze met haar klanten over de kleuren en inrichting van het (vaak) nieuwe huis en helpt ze hen bij het opruimen en structureren van onder andere spullen, de mailbox en foto’s.

In haar vrije tijd is Sharon te vinden op de golfbaan of gaat ze erop uit met de camera. Ze heeft een meer dan speciale band met New York, vindt alle honden lief, is verslaafd aan Candy Crush en kan genieten van domme humor en leedvermaak.

Penningmeester / vice-voorzitter: Janine Kallenbach

Janine Kallenbach (1969) kwam er een aantal jaar geleden via het zijnsluik van Tessa Kieboom achter dat haar -bekende- hoogbegaafdheid óók een verklaring is voor haar uiteenlopende interesses, haar moeite met repeterende taken, haar emotionele intensiteit en het feit dat anderen haar soms lastig en eigenwijs vinden.

Janine is van oorsprong Industrieel Ontwerper en heeft zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid verschillende managementposities bekleed en aan organisatieverandering gewerkt. Zij is daarnaast lid van de wijkraad Lage Land, Prinsenland en ’s Gravenland in haar geliefde woonplaats Rotterdam, is gecertificeerd TMA-analist, trainer persoonlijke vaardigheden en talentaanjager bij Persoonlijk Vaardiger, design denker, timmervrouw en interieurontwerper. Samen met haar man, twee zoons en twee katten woont zij in Rotterdam.

Janine maakt zich er graag hard voor dat hoogbegaafdheid als een normaal talent gezien wordt, als één van de variaties van de mens. En ook als iets leuks: net zo leuk als een talent voor tekenen, voor sport, voor samenwerken met andere mensen of voor onderwaterlassen.

Binnen het IHBV is Janine naast penningmeester tevens coördinator van het HB-Café Rotterdam, spreker bij HB-Cafés, facilitator bij HB-Café Online, mede-organisator en dagvoorzitter van de HB-Ondernemersdagen en actief binnen de PR & Communicatie van het IHBV.

Algemeen bestuurslid: Pauline Coret

Pauline Coret-Bökenkamp (1973) is al sinds 2013 actief binnen het IHBV. Zij is begonnen als coördinator bij het HB-Café in Delft, heeft meegeholpen met de organisatie van verschillende symposia en is de projectmanager in de werkgroep HB-ASS.

Toen zij er in 2012 achter kwam dat ze hoogbegaafd is, is zij zich gaan verdiepen in dit thema en dat was ook het moment om haar leven onder de loep te nemen en de nodige aanpassingen aan te gaan brengen. Voordien was zij werkzaam in het bank- en verzekeringswezen en er vielen nu heel veel kwartjes waarom dit niet de juiste omgeving voor haar was. Zij heeft diverse opleidingen gevolgd om verder te kunnen gaan als eigenaar van KernKompas. Zij legt zich hierin toe op het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen d.m.v. coaching. Een van de belangrijkste instrumenten daarbij is de KernTalentenmethode. Ook is zij gecertificeerd Noloc loopbaanprofessional.

Door haar ruime ervaring als vrijwilliger binnen het IHBV was het voor haar een vanzelfsprekende keuze om de rol op zich te nemen om het vrijwilligersbeleid binnen het bestuur op te gaan pakken. Zij wil zich inzetten om de band tussen de vrijwilligers, de portefeuillemanagers en het bestuur zo warm mogelijk te maken. Zij houdt van korte lijnen en een directe structuur.

Pauline woont met haar man en 2 kinderen in Gouda en daar is ook haar bedrijf gevestigd.

Algemeen bestuurslid: Linda Batenburg

Linda Batenburg (1984) is een echte creatieve duizendpoot, zij is onder andere werkzaam als persoonlijk begeleider in een woongroep van jongvolwassenen met een stoornis in het Autisme Spectrum.
Daarnaast werkt ze als zelfstandige bij LB Creative en wordt ze o.a. ingehuurd als coach en activiteiten coördinator bij een sociale moestuin. Linda is haar carrière gestart in het bedrijfsleven waar ze als brand manager verantwoordelijk was voor alle communicatie met de consument, ze liep echter vast in deze commerciële werkomgevingen en gebruikt nu haar kennis op het gebied van vormgeving, communicatie en reclamepsychologie om lesmethodes en coaching materiaal te ontwikkelen. Deze kwaliteiten sluiten prachtig aan op de portefeuille kennisproducten die zij voor het IHBV heeft opgepakt.

Algemeen bestuurslid: Ticia Luengo Hendriks

Mijn naam is Ticia Luengo Hendriks, geboren in 1971 te Rotterdam, veel verhuisd waaronder middelbare school in Spanje en studiejaar in Canada, en nu woonachtig in Soest met mijn man Michiel en dochters Suzanna (alweer 18) en tweeling Gemma en Elina (14). We hebben ook 2 korthaar poezen en een langharig hondje. 

Ik ben een ‘multipassionate’ type – van oorsprong verander-psycholoog met 18 jaar ervaring in de ICT bij KPN, waar ik me naast veel verschillende functies ook jarenlang heb ingezet voor meer begrip voor de HB volwassene en de avondmens in het kader van corporate diversiteit. 

Vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen als aanjager en activist op verschillende gebieden waaronder rechten voor avondmensen (diversiteit in bioritmes) en voor kinderen (onderwijsvernieuwing). Als echte multipassionate heb ik natuurlijk ook nog ten minste 5 serieuze hobbies, van tuinieren tot interieur ontwerp tot miniaturen. Hoezo kiezen?

Toen ik in 2017 op de eerste ‘Slim van Start’ IHBV ondernemersdagen mijn vleugels kwam uitslaan, ontdekte ik een potentiële gemeenschap van HB ondernemers  die, ongeacht achtergrond of werkveld, allemaal dezelfde proactieve, ondernemende instelling en snelle denkwijze delen. Een warm bad! Uiteraard nam ik de organisatie van de HB-Ondernemersdag 2018 over toen de projectmanager uitviel en sindsdien heb ik een bruisende community helpen opbouwen waar veel geleerd en vooral gelachen wordt en van waaruit al diverse vruchtbare samenwerkingen zijn geboren. De HB-Ondernemersdag 2022 – voor het eerst in 3 jaar live op locatie in Utrecht – was ook weer een heerlijk warm bad. Daar doe ik het voor!  

Het bestuur wordt geadviseerd en scherp gehouden door de adviescommissie, die bestaat uit de volgende 4 leden:

*** Noks Nauta ***
Ere-bestuurslid en lid adviescommissie

Foto: Gijs de Kruijf (c)

Bedrijfsarts niet praktiserend en arbeids- en organisatiepsycholoog. Promoveerde op samenwerken van huisartsen en bedrijfsartsen. Medeoprichter van het IHBV (2010).
Werkt sinds 2001 aan deskundigheidsbevordering omtrent hoogbegaafdheid bij professionals, zoals psychologen en artsen. Verzamelt (middels onderzoek) en verspreidt (middels artikelen, presentaties en workshops) kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Publiceerde samen met Sieuwke Ronner het boek ‘Ongeleide projectielen op koers. Over werken en leven met hoogbegaafdheid’ (2007) en was coauteur van Janneke Breedijk in ‘Hoogbegaafde pubers. Onderweg naar hun toekomst’ (2012). www.noksnauta.nl 
Mede-auteur van het boek ‘Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in’ en van ‘Hoogbegaafde senioren’.

*** Rianne van der Ven ***
Ere-bestuurslid en lid adviescommissie

Toen Rianne van de Ven (1971) in 2011 kwam kennismaken met het toenmalige IHBV bestuur kon niemand voorzien wat er allemaal zou gaan gebeuren. Zij heeft vanaf begin 2013 tot eind 2020 als voorzitter van de stichting IHBV bergen werk verzet.
Rianne heeft sinds 2007 een een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen in Wageningen: www.riannevdven.nl.
Na een opleiding tot professionele coach begon ze haar coachingspraktijk. In 2017 schreef ze samen met Noks Nauta en vier mede-auteurs het boek ‘Hoogbegaafde Volwassenen. zet je gaven intelligent en positief in’.
Rianne is hoofdorganisator van de Week van de Hoogebegaafdheid en actief als bestuurslid van verschillende HB-gerelateerde verenigingen. Rianne blijft binnen het IHBV actief als expert. Zo blijft haar kennis gelukkig behouden voor het IHBV.

Patricia van Casteren
Portefeuille onderzoek en lid adviescommissie

Patricia van Casteren (1971) is psycholoog arbeid & gezondheid en als bedrijfspsycholoog werkzaam bij Ascender. Daarnaast is ze als science practitioner verbonden aan de academische werkplaats Arbeid en Gezondheid van Tranzo, onderzoeksinstituut voor zorg en welzijn van Tilburg university. Daar verricht ze promotie onderzoek naar duurzame inzetbaarheid in werk, in het bijzonder van hoogbegaafden. Ook bij Ascender houdt ze zich o.a. bezig met coachen en behandelen van hoogbegaafde volwassenen en het adviseren van bedrijven op het gebied van arbeid en gezondheid.  Binnen het IHBV heeft Patricia de portefeuille Onderzoek onder haar hoede. Ze initieert en coördineert onderzoek dat het IHBV (mede) uitvoert of helpt uitvoeren naar vraagstukken die relevant zijn voor het welzijn en functioneren van hoogbegaafde volwassenen.

Anita Verdouw-van der Schans
Secretariaat en lid adviescommissie

Anita Verdouw (1974) is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Gouda. In haar zoektocht naar een zinvolle bezigheid stuitte zij op de vacature bij IHBV. Haar aandacht was meteen gewekt omdat hoogbegaafdheid haar niet onbekend is. Toen zij hoogbegaafdheid bij haar kinderen ontdekte, zo’n 10 jaar geleden, is zij samen met haar man een praktijk gestart om hoogbegaafde kinderen te begeleiden. Haar ervaringen in het onderwijs als leerkracht en intern begeleider neemt zij daarin mee.

Zij vindt het heel leuk om bij IHBV de secretariaat taken op zich te nemen.
Zo helpt zij het IHBV mee om er te zijn voor hoogbegaafde volwassenen.