De vrijwilligers van het IHBV

Het IHBV werkt met veel vrijwilligers. Niet iedere vrijwilliger wenst met naam en foto op onze site vermeld te staan. Degenen die dat wel willen, treft u hieronder aan op alfabetische volgorde van achternaam.

Pauline Coret

koppauline
Zoals met meer HB-ers het geval is, ben ik er op latere leeftijd pas achter gekomen dat ik HB ben. Hierdoor zijn voor mij een heleboel dingen een stuk duidelijker geworden en dat is ook mijn drijfveer om een bijdrage te willen leveren aan het IHBV. Ik ben daarom medeorganisator van het HB Café in Delft geworden en dat is voor mij erg inspirerend en energiegevend.

Bruno Emans

bruno-emans
Voor het IHBV ben ik bezig met een onderzoek naar hoogbegaafden en arbeidsmarkt, en samen met het IHBV ben ik betrokken bij weer een ander onderzoek naar hoogbegaafden en werk. Daarbij probeer ik samen met het IHBV lijn te krijgen in het onderzoeksprogramma en vervolgens financiering te regelen voor onderzoektrajecten.

Angeline Evers

angeline_evers
Angeline Evers (1980) is sinds 2014 zelfstandig ondernemer. Zij combineert ervaring en inzicht van de financiële administratie met haar passie en kennis voor digitale oplossingen. Ze is sinds 2016 moderator van het HB-forum en vrijwilliger voor Festival van Talent. Voor het IHBV voert zij de boekhouding uit.

Gemma Geertshuis

gemma-geertshuis
Als coach met een specialisatie voor hooggevoeligheid en 55-plussers, kwam ik via Noks Nauta in contact met het IHBV. Het verband tussen hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid werd duidelijk en zelf bleek ik ook hoogbegaafd te zijn. We organiseerden seminars om hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid bespreekbaar te maken binnen organisaties. Een bezoek aan een HB-café was goed bevallen en ik vond het jammer dat Utrecht nog geen HB-café had. Daarom heb ik me als coördinator aangemeld.
De betrokkenheid met en tussen leden van het team, het bestuur, bezoekers en collega’s van de HB-cafés is waardevol. Onderling is het amusant en prettig om over allerlei aspecten van hoogbegaafdheid te praten. Er ontstaan steeds weer nieuwe ideeën, voorstellen worden snel opgepakt en veel nieuwe contacten gelegd. Het IHBV is een inspirerende organisatie waar ik graag mee samenwerk.

Ido van der Waal

ivdwaal
Als ervaren fulltime mediator in arbeidszaken ben ik geïnteresseerd in de oorzaak en de wijze van oplossen van arbeidsconflicten. Recent onderzoek, uitgevoerd als vrijwilliger voor IHBV. in samenwerking met Noks Nauta en anderen is gebleken dat hoogbegaafden veelal op een andere wijze dan niet hoogbegaafden in een arbeidsconflict belanden. Mijn visie, als resultante van het onderzoek is dat arbeidsconflicten van hoogbegaafden voor een aanzienlijk deel zijn te voorkomen en op te lossen. Ik vind de opgedane kennis uit ons onderzoek bijzonder interessant en belangrijk omdat het perspectief biedt op meer plezier op het werk, minder conflictleed en het informatie verstrekt om de efficiëntie van hoogbegaafden te bevorderen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan verder onderzoek en activiteiten ter voorkoming of escalatie van conflicten van hoogbegaafden.

Jacqueline Wielemaker


Nadat ik in 2009 had ontdekt hoogbegaafd te zijn, nam ik me voor om me in te zetten om hoogbegaafdheid bij volwassenen meer onder de aandacht te brengen. Dat heb ik ruim 2,5 jaar gedaan als bestuurslid van het IHBV en doe ik nu als juridisch adviseur van het bestuur. Iets wat ik met mijn juridische achtergrond ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast ben ik betrokken als teamlid bij HB-Café Zuid West