Nationale Vrijwilligersdag 2022

Het is vandaag 7 december: ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Een mooie dag om terug te blikken op onze vrijwilligersdag van zaterdag 12 november 2022. Een dag waarop heel veel vrijwilligers bij elkaar kwamen om ideeën en ervaringen voor het komende jaar met elkaar te delen. Voor het IHBV is het belangrijk én heel fijn dat we zoveel inspirerende mensen bij elkaar hebben die de missie van het IHBV een warm hart toedragen en vandaag staan we daar even extra bij stil.

Als IHBV vinden we het belangrijk dat we functioneren als een platte organisatie en dat iedereen hierin mee kan denken. Daarom zijn we dit jaar begonnen met het organiseren van vrijwilligersdagen zodat alle vrijwilligers hecht contact houden met elkaar en wat er bij elkaar speelt. Op 12 november hebben we genoten van een heerlijke dag. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een smeuïg baksel mocht iedereen eerst even wakker worden en gezellig met elkaar bijkletsen. Hierna heeft Martin als voorzitter een inleidend praatje gehouden zodat we daarna constructief konden gaan kijken naar het aankomende jaar. Om goed wakker te worden en de hoogbegaafde breinen aan het denken te zetten werden er diverse prikkelende stellingen op tafel gelegd waar in groepsvorm over gediscussieerd kon worden. Omdat we bij het IHBV beschikken over veel verschillende vrijwilligers en we graag mensen datgene laten doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, kon iedereen zich inschrijven voor diverse werkzaamheden en taken.

Hierna waren we toe aan een lekkere uitgebreide lunch en weer wat socialiseren. Er werd druk bij gekletst over de diverse ideeën over hoogbegaafdheid en de ontwikkelingen van het laatste jaar wanneer je kijkt naar neurodiversiteit. Na de pauze was het tijd om de organisatiestructuur eens beter te bekijken. Eerder was er een bepaalde hiërarchie bedacht, maar hier kon o.a. het huidige bestuur haar draai niet zo goed in vinden zodat we hier graag gezamenlijk een nieuwe blik op wilden werpen.

Dit onderwerp zullen we in 2023 gezamenlijk verder oppakken op basis van de ideeën die geopperd zijn!

Aan het einde van de middag was het tijd voor een lekkere borrel en borrelhapje waarna we met een warm gevoel van verbinding weer naar huis terugkeerden.