Nieuw: Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen

Het Vooroordelenspel Hoogbegaafdheid Volwassenen beoogt de vooroordelen over hoogbegaafdheid bij volwassenen op een luchtige wijze ter discussie te stellen. Op de website van het IHBV staat een toelichting, waarin de geheel of deels onjuiste ideeën achter de stellingen in het spel worden beschreven, voor zover thans bekend.

Na eerdere succesvolle versies voor docenten en leerlingen over hoogbegaafdheid bij kinderen, heeft het IHBV in samenwerking met het APS nu een versie van het spel voor en over volwassenen uitgebracht. Je kunt het spel voor € 15,- (exclusief verzendkosten) bestellen via www.aps.nl/shop.

Het spel bestaat uit 40 kaartjes met allerlei stellingen over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Deze stellingen zijn bedoeld om een discussie over hoogbegaafden op gang te brengen. De belangrijkste doelstelling van het spel is om een nuancering aan te brengen in het denken over hoogbegaafdheid. Omdat het IHBV een kennisinstituut is, bieden we per stelling ook nadere informatie over het thema van die stelling.

vooroordelenspel

De stellingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring van Rianne van de Ven (IHBV), Noks Nauta (IHBV) en Suzanne Sjoers (APS) door middel van honderden gesprekken met hoogbegaafde volwassenen en het geven van vele presentaties over hoogbegaafdheid. Ook is literatuur over hoofdbegaafdheid en commentaar van een groep hoogbegaafde proeflezers in het spel verwerkt. De makers beschrijven diverse spelvormen die gebruikt kunnen worden om het spel te spelen, maar uiteraard kun je ook je eigen vormen ontwikkelen.