Oproep deelname onderzoek hoogbegaafde volwassenen en persoonlijkheid

Can Polat studeert aan de Universiteit Utrecht en voert voor zijn bachelor thesis onderzoek uit over hoogbegaafde volwassen en persoonlijkheid.  Wij doen een oproep voor respondenten.

Het doel van het onderzoek is het onderzoeken welke persoonlijkheidskenmerken er naar voren komen bij hoogbegaafde volwassenen in vergelijking tot de rest van de populatie. Er is over dit onderwerp nog niet veel onderzoek uitgevoerd dus je hulp zal bijdragen aan dit nog jonge gebied van kennis.

Alle hoogbegaafde volwassenen komen in aanmerking voor dit onderzoek, ongeacht welke definitie van hoogbegaafdheid bij jou aansluit. Deelname aan dit onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en is geheel anoniem, er zullen geen persoonlijke gegevens worden verzameld. Tijdens dit onderzoek wordt je gevraagd een korte IQ-test te maken, waarna een vragenlijst over persoonlijkheid zal volgen. Aan het eind zal je de mogelijkheid hebben vrijwillig je e-mailadres achter te laten, zodat je je score op de IQ-test en persoonlijkheidsvragenlijst kunt ontvangen na afronding van het onderzoek.

Update 14-12-2020: Het onderzoek heeft voldoende respondenten en is gesloten.  Can gaat met de inzendingen aan de slag!

De thesis die hieruit volgt zal op onze website gepubliceerd worden.