Ook dit jaar weer dé plek om gelijkgestemde medeondernemers te ontmoeten ter lering, inspiratie en wellicht samenwerking. Het programma is nu bekend en de inschrijving geopend dus kies snel je workshops en schrijf je in want vol = vol!

Deze keer twee gezellige netwerkdagen achter elkaar, op vrijdag 20 en zaterdag 21 september. Apart of samen te volgen, beide dagen kennen dezelfde opzet met keuze uit 6 interessante workshops per dag en een unieke spreker. Zo heb je bij twee dagen geen herhaling en kan je in totaal 4 van de 6 workshops volgen. Als extraatje hebben we dit jaar ook unieke kortingscodes voor overnachting(en) in de twee nieuwste hotels van Utrecht: Hampton en BUNK – voor wie het ver reizen is en/ of er nog een weekeindje Utrecht achteraan wil plakken. De codes krijg je toegestuurd bij je registratiebevestiging.

Het programma

Tijd Vrijdag Zaterdag
10.00-10:15 Welkom Welkom
10.15-11:45 TalentCaching
met Nicole Segers + koffie
TalentCaching
met Nicole Segers + koffie
11.45-13:00 Workshopronde 1
– Tessa Faber – Linkedin: Express yourself
– Rianne van de Ven – Neem ze mee in jouw visie of idee
– Eugenie Boon – Doorbraak in de groei van je onderneming
Workshopronde 1
– Tessa Faber – Linkedin: Express yourself
– Esther Kaastra – Sensitief succesvol ondernemen
– Eugenie Boon – Doorbraak in de groei van je onderneming
13.00-14:45 Lunch
met heerlijke biologische broodjes
en goede gesprekken
Lunch
met heerlijke biologische broodjes
en goede gesprekken
14.45-15:30 Keynote Frans Corten – Vrolijk verkopen op jouw manier Keynote Hetty Knottenbeld – Financiële intelligentie, geld hoort erbij
15.30-15:45 Koffie Koffie
15.45-17:00 Workshopronde 2
– Daisy Sanches – De kunst van kiezen
– Esther Kaastra – Sensitief succesvol ondernemen
– Hildi Glastra van Loon- SMART groeien met HEART
Workshopronde 2
– Daisy Sanches – De kunst van kiezen
– Rianne van de Ven – Neem ze mee in jouw visie of idee
– Hildi Glastra van Loon – SMART groeien met HEART
17.00-18:00 Borrel
met hapjes
en goede gesprekken
Borrel
met hapjes
en goede gesprekken

Meer informatie over de sprekers en workshops/keynotes:

Vrolijk verkopen op jouw manier

In deze interactieve presentatie laat Frans Corten zien hoe je vanuit de inzichten van de Belgische KernTalentenmethode jouw manier van verkopen kan vinden. Voor veel hoogbegaafden is een eigen bedrijf de meest kansrijke route. Essentiële voorwaarde is dat je over veel initiatief en autonomie beschikt. Maar de commercie dan? Daar zien veel mensen tegenop, en het is ook niet gemakkelijk. Velen van ons zijn geen verkooptalent. Welke andere routes heb je dan om aan klanten te komen?

Frans Corten onderzoekt al 20 jaar de loopbanen van hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels en is daarmee een van de pioniers in dit veld. Zijn gids ‘Uitzonderlijk Talent’ kwam in maart uit. Als bioloog van oorsprong kijkt hij op een heel eigen wijze naar ‘wie past waar’, ‘wat werkt’ en ‘hoe creëer je je eigen niche’. Hij werkt als CMI-gecertificeerde loopbaancoach en KernTalenten-analist vanuit zijn eigen bedrijf Werk en Waarde.

Financiële intelligentie, geld hoort erbij

Wat doe je met al dat geld dat je bedrijf binnenstroomt? Is het genoeg? Ga je het investeren? Door na te denken over hoe geld in en uit je bedrijf stroomt, leer je winstgevende keuzes maken.

Hetty Knottenbeld helpt ondernemers met financieel management. Onder andere met gebruik van de methode Profit First. Ze moest al eens een bedrijf sluiten, maar liet het er niet bij zitten. Versie 2.0 zorgt nu voor een vast inkomen en blijft groeien. De basis vormen financiële planning en een overzichtelijke administratie. Tijd en geld is het beste dat je kunt creëren als ondernemer.

TalentCaching

(caching is tijdelijk opslaan voor snelle beschikbaarheid en verwijst ook naar geocaching)

Je onderneming weerspiegelt jouw unieke persoonlijkheid en talenten. Of netwerken nu wel of niet “jouw ding” is, of je nu extravert bent of introvert, met TalentCaching ontdek je op een ongedwongen en speelse manier de prachtige diversiteit, snelheid en diepgang van de HB ondernemers. Wie past bij jou!?

Nicole Segers is facilitator en ontwerper van creatieve sessies en serious games. Haar motto: “Duurzaamheid met een lach”. Waarom? Omdat klimaatdoelstellingen te belangrijk zijn om alleen maar serieus te nemen.
“Ik geloof in de kracht van authentieke mensen, co-creatie en de kracht van spelen. Ik verdiep me graag in hoe we samen vorm kunnen geven aan een wereld waarin we op de juiste wijze omgaan met onze planeet en met elkaar. Serious games en creatieve sessies nodigen deelnemers uit deze ideale wereld expliciet te maken, te delen, mee vorm te geven en te gaan leven.”

Linkedin: Express yourself

Slim profileren op Linkedin als ondernemer…. hoe doe je dat? Wil je hoog scoren in de zoekresultaten OF liever gevonden en onthouden worden door klanten die bij jou passen en er voor jou toe doen?

  • Hoe zorg je dat jij gevonden wordt door jouw favoriete klant, tussen andere aanbieders die precies de juiste woorden en trucjes gebruiken om de algoritmes te slim af te zijn en dus bovenaan de zoekresultaten belanden?
  • Hoe kan je zonder techno-trucjes, kliks, views of een duur premium account juist díe mensen om je heen verzamelen waar jij als ondernemer wat aan hebt: de ambassadeurs en fans!?
  • Wil jij jezelf als expert of eigenzinnige professional met een eigen mening of visie in jouw vakgebied neerzetten en niet één van de kudde zijn?

In deze korte workshop vertelt Tessa je graag hoe het komt dat ze vaak als “Tessa van Linkedin” wordt aangesproken…. Ze vertelt dus niet over statistieken, instellingen, knoppen, algoritmes en views, maar over ECHT linken: zinvolle verbinding maken en gezien worden met jouw persoonlijke en professionele verhaal. Dus geen dertien in een dozijn profiel, maar EXPRESS yourself!

Tessa Faber = Making Sense. Sinds 2005 is Tessa actief op Linkedin als geregistreerd loopbaancoach van slimme en sensitieve professionals, heeft ze verschillende specialiteiten binnen haar vakgebied en een sterke eigen mening! Graag vertelt zij haar verhaal en hoe ze zonder ‘spam’ een mooi en waardevol netwerk op Linkedin heeft opgebouwd.

Neem ze mee in jouw visie of idee

(Communiceren/afstemmen met niet-hoogbegaafden)

Hoe breng je jouw ideeën over op mensen die niet zo snel en complex kunnen denken als jij? Hoe neem je ze mee in jouw visie als jij al drie stappen verder bent? Veel hoogbegaafden vinden dit lastig. Loop jij er ook wel eens tegenaan met je medewerkers, partners, klanten of leveranciers? In deze workshop geeft Rianne je inzichten over hoe je de afstand kunt overbruggen om makkelijker aan te sluiten bij hun beleving. Na een introductie van Rianne deelt iedereen een eigen casus en bespreken we samen hoe deze ook anders aangepakt had kunnen worden.

Rianne van de Ven is ruim 10 jaar coach, docent, trainer en adviseur over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ze is ECHA Specialist in Gifted Education, HSP Professional en schreef met Noks Nauta en 4 medeauteurs het boek ‘Hoogbegaafde Volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in’. Samen met Femke Hovinga richtte ze vorig jaar InterIQ op, het eerste werving en selectiebureau dat zich specialiseert in hoogbegaafden. Daarnaast zet ze zich als vrijwilliger in voor het IHBV in de rol van bestuursvoorzitter.

Doorbraak in de groei van je onderneming

Hoe doe je dat succesvol ondernemen als je hoogbegaafd bent. Je hebt het knagende gevoel dat je op iets fantastisch zit met je passie, schat aan kennis en outside the box ideeën. Maar je ziet dat onvoldoende terug in de groei van jouw onderneming. Ben je toe aan de volgende stap om jouw bedrijf te laten groeien? Doe dan mee met deze workshop! Je leert

  • de 10 valkuilen van de hoogbegaafde ondernemer
  • hoe je wél een doorbraak realiseert in je groei
  • hoe je die onderneming opbouwt waarmee je jouw dromen kan realiseren (Eugenie deelt haar bewezen stappenplan!)

Eugenie Boon heeft een cv alsof die van 10 verschillende personen is. Van verandermanagement consultant tot blogger bij het FD. Nu zet zij die passies en ervaring in om als business coach multipassionate, hb/hsp ondernemers te helpen om met hun passies geld te verdienen.

De kunst van kiezen

Voor hoogbegaafden blijkt niet-kunnen-kiezen regelmatig een struikelblok. Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen voor het pad dat je bewandelt als zelfstandige? Ja, het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.
In deze workshop kijken we naar wat kiezen voor jou betekent. Onderzoek welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw relatie met kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methodes toe die in deze workshop aan bod komen? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Leer wat jou kan helpen om krachtige en doorleefde keuzes te maken die goed zullen zijn voor jou en je bedrijf. Meestal worden er ter plekke een aantal prachtige beslissingen genomen. Je zult niet de eerste zijn die met een kakelverse keuze de workshop verlaat!

Daisy Sanches is ervaren coach en trainer bij De Dappere Professional. Zij helpt (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen die worstelen met zelfbeeld, perfectionisme, onderpresteren en levensvervulling om zicht te krijgen op de eigen processen en daadwerkelijk de verandering aan te brengen waar ze zo naar verlangen. Omdat ze vindt dat hoogbegaafdheid wel eens uit de taboesfeer mag komen, organiseert ze diverse activiteiten en heeft zij een gratis online cursus om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met dit onderwerp. Ze in 2017 het HB-café Alkmaar gestart en daarnaast portefeuillemanager vrijwilligersbeleid bij het IHBV.

Sensitief succesvol ondernemen

Esther heeft het afgelopen jaar met behoud van haar omzet haar werkuren gehalveerd en haar winst verdubbeld. Op dit moment werkt ze gemiddeld 20 uur per week, op haar eigen voorwaarden, zonder afhankelijk te zijn van opdrachtgevers. Ze leert je graag hoe je als slimme hoogsensitieve ondernemer in balans onderneemt – op jouw voorwaarden, met behoud van energie, uitdaging én goede verdiensten.

Esther Kaastra heeft in 2015 vanuit intrinsieke motivatie en een achtergrond in HR en loopbaanadvies, haar bedrijf HSP & WERK opgericht. Daarmee begeleid ze slimme hoogsensitieve professionals, leiders en ondernemers bij de bouw van hun beste baan of business.

SMART groeien met HEART

Je hebt een goed lopend bedrijf en kan en wil wel groeien. Maar ook wil je je onderneming dicht bij jezelf houden. Hoe maak je de juiste keuzes? Met wie ga je samenwerken en op welke manier? Mankracht inhuren of werk uitbesteden? Hoeveel procedures leg je vast? Door onderzoekend te ondernemen, houd je je bedrijf persoonlijk en dichtbij jezelf. Hildi deelt haar opgedane inzichten en helpt je verder op weg in je eigen SMART groei met HEART.

Hildi Glastra van Loon is oprichter van deDNKRS, een plek waar hoogbegaafde kinderen grenzeloos vertrouwen krijgen, kunnen opladen en (samen) echt zichzelf kunnen zijn. Hildi gelooft in het creëren van werkplekken als verlengstuk van je persoonlijkheid, waar vertrouwen, dialoog en flexibiliteit centraal staan. Wanneer je kunt doen waar je goed in bent en de ruimte krijgt om dit op je eigen wijze vorm te geven, voelt werk niet langer als werk, maar als een logische aanvulling op je overige bestaan.
‘Het opzetten van een eigen bedrijf was voor mij een ontdekkingstocht, waarbij vooraf niet vaststond welke kant het op zou gaan. Door kleine stapjes te nemen en telkens te voelen wat er bij mij past, blijft het werk een inspiratiebron waar ik mij optimaal kan ontplooien. Door onderzoekend te ondernemen, houd je je bedrijf persoonlijk en dichtbij jezelf.’

Algemene informatie

Data: Vrijdag 20 en Zaterdag 21 september 2019
10.00-18.00
Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Prijs: deelname 1 dag 125 €
deelname beide dagen 230 €

Inschrijven

Aanmelden doe je door het inschrijfformulier in te vullen en direct te betalen. Zorg dus dat je je betaalbenodigdheden bij de hand hebt.
In het formulier dien je tevens je keuzes aan te geven voor de twee workshoprondes per dag.
INSCHRIJVING GESLOTEN