Symposium 11-03-2017: 15 jaar Hoogbegaafden aan het Werk

Symposium “15 jaar Hoogbegaafden aan het Werk” op zaterdag 11 maart 2017 in Planetarium Amsterdam.

Het is 15 jaar geleden dat de eerste publicatie in een vaktijdschrift over hoogbegaafdheid bij volwassenen in Nederland verscheen. Dit is voor het IHBV aanleiding om terug te blikken op wat er in die afgelopen periode is gebeurd: waar staan we nu? Wat hebben we bereikt? Maar vooral ook willen we vooruit kijken: wat is er nog nodig? En hoe gaan we dit bereiken?
Het programma is nu bekend.

Het vinden van antwoorden op deze vragen willen we doen met hoogbegaafden zelf en met zoveel mogelijk mensen die te maken hebben met hoogbegaafde volwassenen in hun omgeving. Centraal hierbij staat: hoe talenten van hoogbegaafden beter en duurzaam in te zetten in de maatschappij. Thema’s zijn, hoe hoogbegaafdheid te zien als verrijking vanuit de diversiteitsgedachte, hoe hoogbegaafden aan zichzelf kunnen werken om een betere aansluiting te vinden en hoe meer kennis van hoogbegaafdheid op de wetenschappelijke agenda te krijgen .

Op het programma staan een aantal dynamische duo-presentaties met telkens een interactief gedeelte. Laat u inspireren door de sprekers, denk en praat vooral met ons mee over de toekomst. Tijdens het symposium lanceren we tevens ons nieuwe boek: Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in, dat onder redactie van Noks Nauta en Rianne van de Ven tot stand kwam.

Locatie
Planetarium Amsterdam
Kromwijkdreef 11
1108 JA Amsterdam
Bereikbaarheid

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp hoogbegaafde volwassenen. Hoogbegaafden zelf, hun omgeving: familie, vrienden, collega’s. Belangengroepen en verenigingen. Professionals die werken met hoogbegaafden of deze tegen kunnen komen in hun werk: werkgevers, HRM-ers, (bedrijfs)artsen, coaches, psychologen, reïntegratiebedrijven, casemanagers sociale dienst/UWV, politiek, overheid, HBO-instellingen en universiteiten.

Programma (09.00-18.00 uur)
Dagvoorzitter: Rianne van de Ven
Sprekers o.a.: Noks Nauta, Kathleen Venderickx, Grethe van Geffen, John Grin, Frans Corten, Patricia van Casteren, Willem Kuipers, Karien Boosten
Culturele intermezzo’s met Peter Riezebos, Lavinia Meijer en Marijn Prakke.
Het programma en een beschrijving van de sprekers en hun presentaties vind je hier.

Inschrijven
Inschrijven voor dit symposium kan via dit formulier. De kosten voor deelname aan het symposium bedragen € 165,00 (geen btw) per persoon. Dit is inclusief het nieuwe boek: Hoogbegaafde volwassenen. Zet je gaven intelligent en positief in.

Dit Symposium wordt mede mogelijk gemaakt door

Sponsoring
Interesse om dit evenement te sponsoren? Neem contact op met [email protected] om meer te weten te komen over de beschikbare sponsorpakketten.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected].

Persbericht 13-02-2017