Universitaire bachelorstudenten gezocht voor onderzoek ‘Het leven als student’

Het IHBV verleent graag medewerking aan het promotieonderzoek ‘Het leven als student’ dat plaatsvindt aan het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hier de oproep voor respondenten.

Gaat het leven als student je makkelijk af of vind je het soms best lastig? De ene student vindt sneller zijn of haar draai dan de andere, zowel academisch als sociaal. Aan de Radboud Universiteit onderzoeken we hoe dit samenhangt met bepaalde persoonlijke, sociale en academische factoren.

Wij zijn in het bijzonder geïnteresseerd of de aanpassing bij hoogbegaafde en/of jonge studenten die op de basis- en/of middelbare school een of meer klassen hebben overgeslagen, anders verloopt dan bij niet-hoogbegaafden en studenten die geen klas hebben overgeslagen. Vandaar dat wij via dit platform ons onderzoek onder de aandacht brengen.
Dus ben jij een hoogbegaafde en/of versnelde bachelorstudent: doe dan zeker mee!

Of ken je zo’n student? Breng dan s.v.p. dit onderzoek onder zijn of haar aandacht.

Het is de eerste keer dat in Nederland onderzoek wordt gedaan onder versnelde, jonge studenten.

Meedoen is eenvoudig: je hoeft alleen een online Nederlandstalige vragenlijst in te vullen: Vragenlijst ‘Het leven als student’. Dit duurt circa 20 minuten. Het onderzoek is anoniem en deelnemers kunnen de resultaten van het onderzoek ontvangen.

Parallel aan het studentenonderzoek wordt in het kader van dit promotieonderzoek ook onderzocht hoe studieadviseurs denken over studenten die jonger dan gebruikelijk naar de universiteit gaan.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Marjolein van Weerdenburg en drs. Yolande Schuur, Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met drs. Yolande Schuur: [email protected] of 06-55304152.

Bijlage:  Flyer-Studentenonderzoek_Het_Leven_Als_Student-2019