Veel aanloop op Festival van Talent

festivalvantalent_logoZaterdag 28 maart 2015 weer het jaarlijkse Festival van Talent, dit keer in Eindhoven. Tussen de (nog steeds) vele stands met informatie over HB-kinderen begint de aandacht voor hoogbegaafdheid bij volwassenen langzaam maar zeker toe te nemen. De informatiestand van het IHBV werd frequent bezocht. Noks Nauta die samen met de vrijwilligers van Café Eindhoven in de stand aanwezig was, kreeg allerlei soorten vragen en bezoekers. Van mensen die niet eerder van het IHBV hadden gehoord en van mensen die wel al eens van ons hadden gehoord, en nu nadere info vroegen.

Fijn waren de verraste reacties van bezoekers over wat het IHBV allemaal doet. De stand werd ook bezocht door de nodige professionals die werken met hoogbegaafden (volwassenen en kinderen). Bezoekers uit de regio waren blij met de info over HB-café Eindhoven. De boeken over HB volwassenen die er lagen werden regelmatig ingekeken en ook voor het Vooroordelenspel was er belangstelling.

Mensen die voor het eerst op het Festival aanwezig waren genoten wellicht nog het meest! Van de informatie die ze aan alle kanten gretig indronken én van de sfeer.

Dit soort activiteiten blijkt duidelijk in een behoefte te voldoen. Prachtig dat dit nog steeds door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt georganiseerd tegen lage kosten en dus laagdrempelig.