Vragenlijstonderzoek naar ervaringen en behoeften in de communicatie met dokters tijdens consulten

Hernieuwde oproep: Student gezondheidspsychologie Henriëtte Pilkes vraagt in het kader van haar masters onderzoek deelnemers voor een vragenlijstonderzoek. Het IHBV steunt deze oproep omdat het onderzoek aandacht heeft voor hoogbegaafdheid in deze context. Het onderzoek gaat over ervaringen en behoeften in de communicatie met dokters tijdens consulten.

Het onderzoek gaat over ervaringen en behoeften in de communicatie met dokters tijdens consulten. Er wordt niet gevraagd naar namen van artsen. Deelnemers moeten 16 jaar of ouder zijn.

Informatie wordt verzameld via de online vragenlijst die hier te vinden is: http://bovenzoek.nl/communicatie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door psycholoog in opleiding Henriette Pilkes.

Zij is voor vragen over dit onderzoek bereikbaar op mailadres [email protected]. Via dit mailadres kan je ook een onderzoeksverslag opvragen. De intentie is om het onderzoek in het najaar afgerond te hebben. Op de website van het IHBV zullen ook de belangrijkste resultaten gepubliceerd worden.

Je kan de vragenlijst elk moment afbreken als je tijdens het invullen besluit dat je toch liever niet meedoet. Met deze vragenlijst wordt geïnventariseerd wat je ervaringen en meningen zijn met betrekking tot contacten met dokters. Wil je bij het invullen in gedachten nemen de dokter met wie je de afgelopen jaren het meeste contact hebt gehad? Het gaat om ervaringen in het circuit van reguliere geneeskunde.

Het invullen zal ongeveer 15 minuten van je tijd in beslag nemen. Alvast hartelijk bedankt!