Succesangst

Merk je wel eens dat je onderneming maar niet echt gaat vliegen? Ervaar je een ongrijpbaar plafond voor jouw omzet? Stel je vaak van alles uit? Lukt het niet je doelen te behalen? Dan zou succesangst wel eens een rol kunnen spelen.

Wil je begrijpen welke rol succesangst in jouw leven en onderneming speelt? En wil je de eerste stap zetten in het verslaan van succesangst? Dan is deze workshop voor jou.

Wat ga je doen tijdens deze workshop:

 • Je leert de achtergronden en verschijningsvormen van succesangst kennen.
 • Je gaat aan de slag met verschillende opdrachten en oefeningen.
 • Je zet een eerste stap om succesangst de baas te worden.

Sandra Leefmans (1972) is momenteel de belangrijkste expert in Nederland op het gebied van succesangst bij hoogbegaafden. Ze is coach, adviseur, trainer en cultureel antropoloog en auteur van het in maart 2018 verschenen boek “Te slim om te slagen; over succesangst bij hoogbegaafden”.

Innovatieprofiel hoogbegaafde ondernemers

Innovatie en hoogbegaafdheid. In hoeverre is dat aan elkaar gelinkt? In 2017 deed Nick Grooff onderzoek hiernaar. De persoonlijke verhalen van de 6 hoogbegaafden die hij sprak zijn de basis voor deze interactieve workshop.

Wil jij weten hoe jij als hoogbegaafde ondernemer innoveert? En welke talenten jij daarbij inzet? En hoe we elkaar als ondernemer kunnen helpen sneller en effectiever te innoveren. Doe dan mee met de workshop ‘Innovatieprofiel hoogbegaafde ondernemers’!

Take aways van de workshop:

 • Kennis over innovatie, het proces, objecten en hoe innovatie te bevorderen
 • Beeld van het eigen innovatieprofiel (1): hoe en wat innoveer jij?
 • Kennis over hoe hoogbegaafdheid al dan niet leidt tot innovatief werkgedrag
 • Innovatieprofiel (2): jouw innovatietalent
 • Over de omgeving en innovatie als ‘teamsport’
 • Match making: vind je innovatiematch

Nick Grooff is zelfstandig innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering. Vernieuwing van en in organisaties is de rode draad in zijn carrière.

Succesvol ondernemen als multipassionate

Hoe doe je dat succesvol ondernemen als je multipassionate bent, te veel ideeën en interesses hebt. En iedereen tegen je zegt dat je moet kiezen om succesvol te zijn.

Heb je angst om je te focussen op 1 ding omdat dat je nog nooit voldoening bracht?
Zorgt snel uitgekeken zijn er inmiddels voor dat je niet meer gaat starten met iets omdat het ‘over 2 maanden toch weer afgelopen is’? Wil je graag toch alles doen en zijn, maar krijg je dan te horen dat ze niet weten waar ze jou voor moeten hebben?
Doe dan mee met deze workshop!

Je leert:

 • Wat je behoeftes zijn als multipassionate zodat je kunt ondernemen op een manier die bij jou past.
 • Hoe je jouw unieke mix van vaardigheden, passies en talenten, jouw veelzijdigheid juist als een kracht kan inzetten in jouw business(es).
 • Hoe jij je als multipassionate duidelijk en onderscheidend positioneert.

Eugenie Boon heeft een cv alsof die van 10 verschillende personen is. Van verandermanagement consultant tot blogger bij het FD. Nu zet zij die passies en ervaring in om als business coach multipassionate, hb/hsp ondernemers te helpen om met hun passies (online) geld te verdienen.

De kunst van kiezen

Hoe maak je de voor jou juiste keuze? Wat is de kunst van kiezen? Is er een manier waarop je weloverwogen en stressvrij kunt kiezen voor het pad dat je bewandelt als zelfstandige? Ja, het kan veel lichter en leuker dan je waarschijnlijk gewend bent.

In deze workshop kijken we naar wat kiezen voor jou betekent. Onderzoek welke kenmerken van hoogbegaafdheid invloed hebben op jouw relatie met kiezen. Neem je keuzegedrag onder de loep; stap je in de genoemde valkuilen of pas je de methodes toe die in deze workshop aan bod komen? Ontdek wat je kunt doen om te ervaren dat het maken van keuzes leuk en bevrijdend kan zijn en het je helemaal geen stress hoeft op te leveren of je hoeft te blokkeren. Leer wat jou kan helpen om krachtige en doorleefde keuzes te maken die goed zullen zijn voor jou en je bedrijf. Meestal worden er ter plekke een aantal prachtige beslissingen genomen. Je zult niet de eerste zijn die met een kakelverse keuze de workshop verlaat!

Daisy Sanches is ervaren coach en trainer bij De Dappere Professional. Zij helpt (hoogbegaafde) volwassenen die worstelen met zelfbeeld, perfectionisme, onderpresteren en levensvervulling, zodat zij vanuit acceptatie en vertrouwen hun allerbeste leven creëren.

De 5 succesfactoren van #HB ondernemerschap

Je wilt veel. En je wilt snel. Het goede nieuws is: alles kan! Als #HB ondernemer heb je de ultieme vrije ruimte om te leven en werken zoals jij dat idealiter voor ogen hebt. Op basis van theorieën over Persoonlijk Meesterschap van o.a. Donders, Sommer en Senge én op basis van ervaringen uit de praktijk, leer je wat excellente ondernemers van de goede onderscheidt. Wat doen zij nu precies anders en beter? Dit weten voorkomt dat je teveel leergeld betaalt. En de vijf succesfactoren zorgen ervoor dat als jij, als je dat wilt, vrolijk en gestaag tot grote hoogten gaat stijgen.

Petra Hiemstra is coach, persoonlijk commissaris en Directeur van de Haagse Hoogvliegers. Haagse Hoogvliegers biedt coaching, commissariaat en trainingen aan hartelijke, hoogsensitieve mensen met een rijk bedraad brein. In onze leergangen leiden we hen op tot Liefdevolle Leiders die de komende jaren, samen met vele anderen, het wezenlijke verwerkelijken.

Marketinggericht Ondernemen

Hoe kun je jouw marketing integreren in het ondernemen, zodat het ècht voor je werkt? Niet door opgelegde kunstjes, maar wel door uit te gaan van jouw dromen en idealen. Vertel je eigen verhaal. Ik neem je vervolgens mee naar jouw boodschap en hoe je die kunt verspreiden. De essentie van Marketinggericht Ondernemen is wie jij als mens, professional en ondernemer bent.

Annechien Broekmeijer van Essentieel Ondernemen is Bedrijfskundig Levenscoach en –trainer. Ze begeleidt ondernemers en managers naar de antwoorden op hun zakelijke en persoonlijke vraagstukken.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met het inschrijfformulier